Basketbola klubs dārgo īres cenu dēļ spēlētāju nolemj izmitināt cietumā
foto: KK Sutjeska Foca
Skats uz Notiesāto labošanas iestādi "Foca"
Basketbols

Basketbola klubs dārgo īres cenu dēļ spēlētāju nolemj izmitināt cietumā

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Bosnijas un Hercegovinas pēc spēka otrās līgas basketbola komandas “Sutjeska Foca” spēlētājs tiks izmitināts ieslodzījuma vietā. Sākotnēji klubs paziņoja, ka tur dzīvos vairāki basketbolisti, bet jaunākā informācija liecina, ka tāds būs tikai viens.

Basketbola klubs dārgo īres cenu dēļ spēlētāju nol...

Kā vēsta klubs, lēmums pieņemts dārgo īres cenu dēļ. “Laikā, kad mūsu pilsētā ir augstas īres maksas, šis atbalsts būtiski atvieglos kluba darbu un veicinās tā turpmāko attīstību. Paldies par atbalstu,” sociālajos tīklos rakstīja Sutjeska, izsakot pateicību iestādei. Spēlētāja vārds nav nosaukts.

Basketbolists dzīvos korekcijas iestādes restorānā “Drina”, kurā ir 26 gultasvietas, savā oficiālajā tīmekļa vietnē norāda notiesāto labošanas iestāde “Foca”. Iestādē ir arī atslēdznieks, mēbeļu fabrika un tipogrāfija. Sākotnēji paziņojumā tika apgalvots, ka iestādē tiks izmitināti vairāki basketbolisti, tomēr trīs dienas vēlāk paziņojums tika rediģēts, ka šādu viesmīlību varēs izbaudīt tikai viens spēlētājs, vēsta Basketnews.com.

Pagājušajā sezonā Sutjeska izcīnīja 8. vietu Serbu Republikas Pirmās līgas sacensībās. Šīs līgas uzvarētājs iekļūst Bosnijas pirmā līmeņa basketbola sacensībās - Basketbola čempionātā.

Bosnijas un Hercegovinas basketbola čempionāta struktūra etnisku un politisku apsvērumu dēļ ir visai specifiska, jo tai ir pat trīs otrās līgas, turklāt tās pārvalda dažādas organizācijas. Valstij ir pat trīs autonomi reģioni Bosnijas un Hercegovinas Federācija (reģiona un valsts galvaspilsēta Sarajeva), Serbu Republika (galvaspilsēta Baņa Luka) un Brčko apgabals (galvaspilsēta Brčko). Līdzīgi ir arī basketbola otrajā līgā, kur sava līga un tās pārvaldošā organizācija ir gan bosniešiem, gan serbiem, gan oficiāli juridiski nepastāvošajai Bosnijas horvātu kopienai. Katra turnīra uzvarētājs tiek pie iespējas spēlēt virslīgā.