Rodions Kurucs iekļūst elitārā kompānijā un tiek nosaukts par vienu spilgtākajām FIBA Čempionu līgas zvaigznēm
foto: ZUMAPRESS.com
Rodions Kurucs nereti dēvēts par Šveices nazi no Latvijas, jo basketbola laukumā prot izdarīt praktiski visu.
Basketbols

Rodions Kurucs iekļūst elitārā kompānijā un tiek nosaukts par vienu spilgtākajām FIBA Čempionu līgas zvaigznēm

Kaspars Apsītis

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases viens no līderiem Rodions Kurucs iekļauts starp pieciem spilgtākajiem basketbolistiem, kas šosezon piedalīsies FIBA Čempionu līgas sacensībās.

Rodions Kurucs iekļūst elitārā kompānijā un tiek n...

Eiropas klubu basketbola hierarhijā ULEB Eirolīgas ir neapšaubāms smagsvars, kamēr ULEB Eirokausa un FIBA Čempionu līgas līmeņi ir visai salīdzināmi. Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) spēcīgākajā Eiropas turnīrā jau tradicionāli piedalīsies mūsu čempionvienība “VEF Rīga”.

Līdzjutēju intereses veicināšanai sacensību oficiālajā mājaslapā basketbola apskatnieks Dikons Loids Smīts publicējis, viņaprāt, 15 spožākos spēlētājus, kuru vidū pēdējā pieciniekā arī latviešu basketbolists Rodions Kurucs, kuram atvēlēta piektā vieta. Vecākais no brāļiem Kuruciem tiek raksturots, kā basketbolists, kurš var spēlēt ikvienā pozīcijā. 206 centimetrus garais uzbrucējs spēli ietekmē abos laukuma galos un diez vai kāds šajā turnīrā spēj dot tik lielu devumu uzbrukumā ar tik maz pieskārieniem bumbai. Diez vai Rodions metīs vidēji 20 punktus un tālmetienus no centra, bet ļoti grūti apstrīdēt, ka viņš nebūtu viens no spēli visvairāk ietekmējošajiem basketbolistiem Čempionu līgā. Mursijas UCAM trenerim Sito Alonso Rodions ir īsta dāvana.

Virs Kuruca ierindoti vien Gruzijas izlases un Tenerifes “La Laguna” centrs Georgi Šermadini, Atēnu “AEK Betsson” aizsargs Hanters Heils, Brazīlijas izlases un Tenerifes komandas veterāns Marselinju Huertass un Melnkalnes naturalizētais saspēles vadītājs Kendriks Perijs, kurš kļuva par pagājušās sezonas finālčetrinieka vērtīgāko spēlētāju no Malagas “Unicaja”, kuri pagājušajā sezonā ne vien triumfēja Čempionu līgās, bet uzvarēja arī Spānijas regulārajā čempionātā.