"Villareal" neieskaita trīs vārtu guvumus sagrāvē pret "Barcelona", kas zaudē pamatvārtsargu ter Štēgenu
foto: Manuel Blondeau/AOP/SIPA
Marks-Andrē ter Štēgens laukumu pamet uz nestuvēm.
Futbols

"Villareal" neieskaita trīs vārtu guvumus sagrāvē pret "Barcelona", kas zaudē pamatvārtsargu ter Štēgenu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Graujošu uzvaru Spānijas futbola čempionātā ("La Liga") svētdien izcīnīja "Barcelona", kas viesos ar 5:1 (2:1) pārspēja "Villarreal", taču mača gaitā palika bez traumētā vārtsarga Marka-Andrē ter Štēgena.

"Villareal" neieskaita trīs vārtu guvumus sagrāvē ...

32 gadus vecais vācu vārtsargs laukuma pameta uz nestuvēm pirmā puslaika izskaņā, kad pēc tvertas bumbas neveiksmīgi piezemējās un savainoja labās kājas ceļgalu.

Kā pēc mača paziņoja "Barcelona" prezidents Hoans Laporta, tad vārtsargs, visticamāk, ir pārrāvis krusteniskās saites, tomēr tiks veiktas papildus pārbaudes. Tikmēr vietējie mediji ziņo, ka ter Štēgens no stadiona uz slimnīcu aizvests ar ātrās palīdzības auto, bet medicīnas iestādi pametis ratiņkrēslā. Ter Štēgena vietā laukumā devās Ignasio Penja.

"Pirmdienas pēcpusdienā ter Štēgenam tiks veikta ķirurģiska operācija," pēc kuras beigām klubs informēs par tās rezultātiem, teikts Barselonas vienības paziņojumā.

Pirmajā puslaikā divus vārtus uzvarētāju rindās guva Roberts Levandovskis, bet otrajā puslaikā ar diviem precīziem sitieniem izcēlās Rafinja. Vēl vienus vārtus viesu labā guva Pablo Torre, bet Levandovskis nerealizēja 11 metru soda sitienu. Mājinieku sastāvā vārtus guva Ajozi Peress, bet vēl trīs vārtu guvumi aizmugures stāvokļa dēļ netika ieskaitīti.

Citās svētdienas spēlēs Bilbao "Athletic" ar 3:1 pārspēja Vigo "Celta" futbolistus, bet divi mači noslēdzās neizšķirti  1:1 - Madrides "Rayo Vallecano" un Madrides "Atletico" duelis, kā arī "Getafe" cīņa ar "Leganes".

Čempionāta kopvērtējumā "Barcelona" ir līdere ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešos mačos, par četriem punktiem atpaliek pagājušās sezonas čempione Madrides "Real", bet 13 punkti septiņos mačos ir Bilbao "Athletic" vienībai.