Alkarass nodrošina Eiropas izlasei uzvaru Leivera kausā
foto: REUTERS/SCANPIX
Spānu tenisists Karloss Alkarass ar Leivera kausu.
Citi sporta veidi

Alkarass nodrošina Eiropas izlasei uzvaru Leivera kausā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par 2024. gada Leivera kausa ieguvējiem svētdien kļuva Eiropas tenisisti, atgūstot trofeju pēc divu gadu pārtraukuma.

Alkarass nodrošina Eiropas izlasei uzvaru Leivera ...

Leivera kausā tiekas Eiropas un pārējās pasaules tenisisti, šoreiz pārākiem esot eiropiešiem ar 13-11.

Pēc pirmās dienas, kad par uzvaru tika piešķirts viens punkts, bija neizšķirts 2-2, pēc otrās dienas, kad uzvara deva divus punktus, vadībā ar 8-4 atradās Pasaules izlase, bet trešajā dienā, kad uzvara ir jau trīs punktus vērta, trīs panākumus un uzvaru summā izcīnīja Eiropas izlase.

Svētdienas dubultspēlē spānis Karloss Alkarass kopā ar norvēģi Kasperu Rūdu ar 6-2, 7-6 (8:6) pārspēja amerikāņus Benu Šeltonu un Frensisu Tiafo, panākot duelī 7-8, tomēr Šeltons vienspēlēs atguva Pasaules izlasei četru punktu pārsvaru, ar 6-7 (6:8). 7-5, 10:7. Vienspēļu turpinājumā Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs ar 6-7(5:7), 7-5, 10:5, pieveica Tiafo, panākdams summā 10-11, bet pēdējā spēlē Alkarass nodrošināja Eiropas komandai uzvaru ar 13-11, pieveicot citu amerikāni Teiloru Fricu ar 6-2, 7-5.

Eiropas komandā bija iekļauti arī grieķis Stefans Cicips, bulgārs Grigors Dimitrovs un rezervisti Flavio Koboli no Itālijas un vācietis Jans-Lenards Štrufs. Savukārt Pasaules izlasē bez minētajiem amerikāņiem bija arī čīlietis Alehandro Tabilo, argentīnietis Fransisko Serundolo un Atanasioss Kokinakis no Austrālijas.

Leivera kauss tika aizvadīts septīto reizi un Eiropas komanda tagad kopumā ir vadībā ar 5-2. Leivera kauss aizsākās ar četrām Eiropas uzvarām, kam sekoja divi Pasaules izlases panākumi, bet šoreiz atkal triumfēja eiropieši. Šogad Leivera kausa mači notika Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, bet nākamgad sacensības norisināsies ASV pilsētā Sanfrancisko.