VIDEO: Čavara un Butjankova pārstāvētā "Sabah" neiekļūst Čempionu līgas grupu turnīrā
foto: Ieva Leiniša/LETA
Latvijas čempione "VEF Rīga" jau ir iekļauta grupu turnīra dalībnieču vidū.
Basketbols

VIDEO: Čavara un Butjankova pārstāvētā "Sabah" neiekļūst Čempionu līgas grupu turnīrā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolistu Klāva Čavara un Artjoma Butjankova pārstāvētā Azerbaidžānas vienība Baku "Sabah" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra spēlē piekāpās Zviedrijas izlasei, neiekļūstot Čempionu līgas grupu turnīrā.

VIDEO: Čavara un Butjankova pārstāvētā "Sabah" nei...

Lietuvas trenera Rima Kurtinaiša vadītā "Sabah" ar 71:75 (18:15, 19:18, 11:23, 23:19) piekāpās Zviedrijas klubam Noršēpingas "Dolphins" un izstājās no cīņas par iekļūšanu Čempionu līgas grupu turnīrā un Eiropas kausu sezonu turpinās FIBA Eiropas kausā. Butjankovs, kurš maču priekšlaicīgi pabeidza piecu piezīmju dēļ, sakrāja piecus punktus un četras atlēkušās bumbas, bet Čavars - divus punktus un trīs atlēkušās bumbas.

Otrajā kvalifikācijas kārtā "Dolphins" tiksies ar Šveices klubu Fribūras "Olympic". Par iekļūšanu Čempionu līgas grupu turnīrā četrās grupās Antaljā pēc olimpiskās sistēmas cīnās 24 komandas. Grupu turnīrā iekļūs vien katras grupas uzvarētāja.

Jau ziņots, ka Latvijas čempione "VEF Rīga" jau ir iekļauta grupu turnīra dalībnieču vidū un E grupā tiksies ar Izraēlas komandu Ramatganas "Maccabi" un Grieķijas vienību Atēnu AEK, kā arī ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju. Šajā kvalifikācijas turnīrā cīnās Andoras "MoraBanc", Antverpenes "Giants", Bonnas "Telekom", Suboticas "Spartak" no Serbijas, Utenas "Juventus" vai Sasāri "Dinamo".

"VEF Rīga" aizvadīs savu sesto sezonu FIBA Čempionu līgā. Turnīrā sacentīsies 32 vienības. Aizvadītajā sezonā rīdzinieki neizkļuva no grupas, bet par turnīra uzvarētāju pirmo reizi kļuva Malagas "Unicaja", kas finālā divu Spānijas vienību cīņā pārspēja Tenerifes "Lenovo".