No okupantu līgas uz NHL. Artūram Šilovam uzradies jauns konkurents
foto: Archie Carpenter/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Dilans Fergusons Otavas "Senators" rindās divās spēlēs iepriekš izcīnīja vienu uzvaru.
Hokejs

No okupantu līgas uz NHL. Artūram Šilovam uzradies jauns konkurents

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases vārtsarga Artūra Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras “Canucks” noslēdzis līgumu uz pārbaudes laiku ar 25 gadus veco kanādiešu vārtsargu Dilanu Fērgusonu.

No okupantu līgas uz NHL. Artūram Šilovam uzradies...

Sagaidāms, ka Fērgusons varētu kļūt par Artūra Šilova konkurentu uz vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas vārtos. Fērgusons jau iepriekš aizvadījis trīs spēles (tiesa četru sezonu laikā), pārstāvot Otavas “Sentators” un Vegasas “Golden Knights”. Četru sezonu laikā Fērgusons daudz tik mētāts starp Rietumu hokeja līgu (WHL), Austrumkrasta Hokeja līgu (ECHL) un Amerikas Hokeja līgu (AHL), visilgāko laiku pavadot WHL.

Neesot mierā ar savu situāciju Ziemeļamerikā, Fērgusons nolēma pārcelties uz Eiropu un parakstīju līgumu ar okupantu līgas (Kontinentālā hokeja līga) Baltkrievijas klubu Minskas “Dinamo”, kur pagājušajā sezonā laukumā devās 23 spēlēs, vidēji spēlē ielaižot 2,51 vārtus un atvairot 90,4% metienu.

Ja daudzi Eiropas vadošo līgu klubi nelabprāt sastāvu papildina ar pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā KHL spēlējušiem hokejistiem, tad Ziemeļamerikā pret to pretenciju nav. Arī NHL draftā netrūka izvēlētu jauno hokejistu no KHL.

Pirms sezonas Šilovam tika paredzēta “Canucks” pamatvārtsarga loma, jo no savainojuma vēl nav atguvies Vankūveras vienības pēdējo sezonu pirmais numurs Tečers Demko. Latvieša izredzes stāties vārtos jau no sezonas pirmajiem mačiem mazliet sašķobījās valstsvienības treniņnometnē, uz kuru Šilovs bija ieradies ar indikācijām par pārslodzi un riska gūt hronisku savainojumu. Treneru korpuss nolēma savu potenciālo pamatvārtsargu nepieteikt ne pārbaudes mačiem, ne olimpiskajai kvalifikācijai un ļaut turpināt gatavoties NHL sezonai. Šobrīd nav skaidrs, cik Šilovs būs gatavs uz “Canucks” treniņnometnes sākumu 19. septembrī.

“Canucks” komandai pašlaik ir aktīvi līgumi arī ar baltkrievu Ņikitu Tolopilo un čehu Jirži Pateru, kuriem gan sākotnēji bija paredzēta vieta AHL. Iepriekš prognozes vedināja uz domām, ka Patera varētu potenciālais Šilova aizvietotājs pirmajās spēlēs. Tāpat fārmkluba rīcībā ir jaunie vārtsargi Tajs Jangs un Džonatans Lemjē, kur gan sezonu varētu iesākt zemākajās Ziemeļamerikas līgās. Vankūveras vienība iepriekš izrādīja interesi arī par 112 spēles NHL aizvadījušo somu Kevinu Lankinenu, tomēr nespēja vienoties.