Lielbārži izcīna otro vietu pasaules čempionāta devītajā posmā
foto: Ekrānšāviņš
Pirms pēdējā posma pirmie ar 392 punktiem ir Vanlušens un Jansens, 361 puntks ir Lielbāržiem, kuri ir otrajā pozīcijā.
Sporta zvaigznes

Lielbārži izcīna otro vietu pasaules čempionāta devītajā posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Gūstot uzvaru pirmajā braucienā, pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā priekšpēdējo, devīto posmu Vācijā ar izcīnītu otro vietu noslēgusi Daniela Lielbārža/Bruno Lielbārža ekipāža.

Lielbārži izcīna otro vietu pasaules čempionāta de...

Sestdien savā kvalifikācijas grupā latvieši ieņēma otro vietu, bet svētdien pirmajā braucienā pēc pāris apļiem latvieši pārņēma līderpozīciju un svinēja uzvaru. Otrajā braucienā 18 gadus vecajiem motosportistiem atkal bija labs starts, taču vēlāk kļūda lika atkāpties uz septīto pozīciju. Līdz finišam Latvijas ekipāža aizcīnījās līdz ceturtajai pozīcijai.

Posmā ar 47 punktiem uzvarēja otrajā braucienā pirmo vietu guvusī Lielbritānijas ekipāža ar braucēju Bretu Vilkinsonu un "kantētāju" Džo Milārdu. Lielbāržiem bija 43 punkti, franču brāļiem Kilianam un Evanam Prunjē - par punktu mazāk, bet ceturtie ar 34 punktiem bija beļģi Marvins Vanlušens un Glens Jansens.

Pirms pēdējā posma pirmie ar 392 punktiem ir Vanlušens un Jansens, 361 puntks ir Lielbāržiem, kuri ir otrajā pozīcijā. Šī gada meistarsacīkstēs katras kvalifikācijas grupas piecas ātrākās ekipāžas izcīna papildu punktus sezonas kopvērtējumā. Šosezon pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sacensību kalendārā plānoti desmit posmi.

Pērn, aizvadot pirmo savu pilnvērtīgo sezonu pasaules čempionātā, Daniels un Bruno Lielbārži kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, bet par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.