VIDEO: "Tenax" un MSĢ handbolisti Baltijas līgā piekāpjas lietuviešiem
foto: www.handball.lv
Šoreiz Lietuvas sportisti izrādījās spēcīgāki.
Citi sporta veidi

VIDEO: "Tenax" un MSĢ handbolisti Baltijas līgā piekāpjas lietuviešiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Dobeles "Tenax" un Murjāņu sporta ģimnāzijas (MSĢ) komandas svētdien Baltijas Handbola līgas mačos pikāpušās Lietuvas sportistiem.

VIDEO: "Tenax" un MSĢ handbolisti Baltijas līgā pi...

Dobelnieki viesos ar rezultātu 28:35 (11:18) piekāpās Klaipēdas "Dragūnas" komandai. Pērnā gada čempioniem pa pieciem vārtiem guva Ņikita Pančenko, Kārlis Krūmiņš un Nils Kreicbergs. Uzvarētājiem seši precīzi metieni bija Gītim Šmantauskam.

Savukārt MSĢ izbraukumā ar 27:37 (12:18) atzina Viļņas "Šviesa" pārākumu. MSĢ rindās septiņus vārtus guva Einārs Borisovs un piecus nekļūdīgus metienus pievienoja Valdis Kalniņš, savukārt Viļņas komandā ar 11 gūtiem vārtiem izcēlās Tads Rasakevičs.

Latviju Baltijas līgā pārstāv čempione Dobeles "Tenax", "ASK Zemessardze"/RSU un debitante Murjāņu sporta ģimnāzija (MSĢ). Līgā spēlē arī Igaunijas komandas Pelvas "Serviti", "Mistra" un "Viljandi" un Lietuvas klubi Viļņas "Šviesa", Kauņas "Granitas-Karys" un Klaipēdas "Dragūnas".

Pamatturnīrā tiek aizvadīti divi apļi. Ceturtdaļfinālā automātiski iekļūst turnīra tabulas divas spēcīgākās komandas, bet izslēgšanas spēlēs sacensības turpinās 3.-6.vietas ieguvējas. Ceturtdaļfināli tiks izspēlēti martā, bet Baltijas čempioni tiks noskaidroti finālčetrinieka spēlēs 12. un 13.aprīlī. Pagājušajā sezonā par Baltijas čempioni kļuva Dobeles "Tenax", kas finālā ar 27:26 pārspēja Igaunijas vienību Pelvas "Serviti".