“Viņi spēlējas ar mūsu bērnu dzīvībām!” Milzu sašutumu izraisa jaunā regbista nāve, kurā vaino Francijas izlases pārstāvjus
foto: AFP/Scanpix
Medi Narjisi nāve raisījusi lielu sašutumu vētru par Francijas U-18 izlases personāla bezatbildību.
Sporta zvaigznes
2024. gada 12. septembrī, 18:47

“Viņi spēlējas ar mūsu bērnu dzīvībām!” Milzu sašutumu izraisa jaunā regbista nāve, kurā vaino Francijas izlases pārstāvjus

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Regbija pasaule turpina sērot par šī gada 7. augustā Dienvidāfrikas pilsētā Keiptaunā okeānā ierauto Francijas U-18 izlases spēlētāju Medi Narjisi. Viņa mirstīgās atliekas joprojām nav atrastas, bet pēdējie jaunumi rada lielu neizpratni par valstsvienības pārstāvju rīcību.

“Viņi spēlējas ar mūsu bērnu dzīvībām!” Milzu sašu...

Kā vēsta BBC, alžīriešu izcelsmes jaunais franču regbists kopā ar komandas biedriem Keiptaunā Dias pludmalē piedalījās izlases atjaunošanās treniņā. Francijas Regbija federācijas (FRF) veiktajā izmeklēšanā secināts, ka nelaimes gadījumā vainojams slikti organizētais treniņprocess.

Francijas U-18 regbija izlase bija ieradusies Dienvidāfrikā, lai aizvadītu piecu komandu turnīru, sacenšoties ar mājiniekiem, Angliju, Īriju un Gruziju.

Kā noskaidrojuši FRF, pludmalē esošās brīdinājuma zīmes tika ignorētas, kā arī sesijas uzraudzība bija “vāji kontrolēta”. “Lēmums organizēt atjaunošanās treniņsesiju ūdenī Dias pludmalē tika pieņemts, neņemot vērā vietas bīstamību, jo īpaši ievelkošās straumes (rip currents), viļņus un akmeņus,” norādīja FFR, kas ziņo, ka apsver vērsties tiesā pret atbildīgajām personām.

foto: AFP/Scanpix
Dias pludmales norādes par ievelkošajām straumēm netika ņemtas vērā.
Dias pludmales norādes par ievelkošajām straumēm netika ņemtas vērā.

Bojāgājušais Narjisi nesen bija parakstījis līgumu ar Francijas čempionvienību “Toulouse”, un tika uzskatīts par vienu no lielākajiem Francijas regbija jaunajiem talantiem. Medi tēvs Žalils Narjisi, kurš savulaik bijis Marokas regbija izlases kapteinis, asi kritizējis Keiptaunā notikušo: “Tas nav negadījums, tas tika izraisīts. Autobusa avārija, lidmašīnas katastrofa vai Medi traumas dēļ kļūtu paralizēts, mēs to par to pārdzīvotu, skumtu un pieņemtu, bet ne par šo. Viņi spēlējas ar mūsu bērnu dzīvībām!” skarbs ir bojāgājušā sportista tēvs.