Argentīnai un Brazīlijai zaudējumi Pasaules kausa kvalifikācijas mačos
foto: AFP/Scanpix
Argentīnas futbola izlases aizsargs Nikolass Otamendi pārdzīvo par neveiksmi.
Futbols

Argentīnai un Brazīlijai zaudējumi Pasaules kausa kvalifikācijas mačos

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Uzvaru pār pašreizējo pasaules un Dienvidamerikas čempioni futbolā Argentīnu otrdien 2026. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā izcīnīja Kolumbijas valstsvienība.

Argentīnai un Brazīlijai zaudējumi Pasaules kausa ...

Kolumbieši Pasaules kausa kvalifikācijas Dienvidamerikas (CONMEBOL) grupas mačā savā laukumā Argentīnas izlasi pieveica ar 2:1 (1:0), pakāpjoties uz otro vietu turnīra tabulā.

Mājiniekus vadībā spēles 25. minūtē izvirzīja Jersons Moskera, bet mača 48. minūtē 1:1 panāca Nikolass Gonsaless. Uzvaru Kolumbijas valstsvienībai nodrošināja Hamess Rodrigess, kurš 60. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu.

Argentīnas izlasei traumas dēļ šajā spēlē nevarēja palīdzēt tās lielākā zvaigzne Lionels Mesi.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja Brazīlijas valstsvienība, kas viesos, bez Neimara sastāvā, ar 0:1 (0:1) piekāpās Paragvajas izlasei. Vienīgos vārtus mača 20. minūtē guva Djego Gomess.

Vēl Dienvidamerikas kvalifikācijas grupas mačos Venecuēla mājās cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Urugvaju, Čīle savā laukumā ar 1:2 (1:2) zaudēja Bolīvijai, bet Ekvadora mājās ar 1:0 (0:0) pārspēja Peru izlasi.

CONMEBOL kvalifikācijas grupā pēc astoņām kārtā Argentīna ar 18 punktiem saglabā līderpozīciju, bet Kolumbija ar 16 punktiem pakāpusies uz otro vietu. Trešā ar 15 punktiem ir Urugvaja, bet 11 punkti ir Ekvadorai. Piektajā pozīcijā ar desmit punktiem atrodas Brazīlija, tikpat punktu ir sestajā vietā esošai Venecuēlai, aiz kuras ar deviņiem punktiem seko Paragvajas un Bolīvijas futbolisti. Devīto vietu ar pieciem punktiem ieņem Čīle, bet turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz Peru. No Dienvidamerikas zonas ceļazīmes uz 2026. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru izcīnīs sešas labākās komandas, bet septītā vieta par iespēju startēt finālturnīrā vēl cīnīsies starpkontinentālajā "play off" kārtā.