“Sāku domāt visādas trakas lietas prātā!” par karjeras beigām paziņo Latvijas labākais dubultspēļu tenisists Miķelis Lībietis
foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas vadošais tenisa dubultspēļu speciālists Miķelis Lībietis nekad neatteica Latvijas izlasei un pie katras iespējas piedalījās Deivisa kausa izcīņā.
Citi sporta veidi
2024. gada 10. septembrī, 04:50

“Sāku domāt visādas trakas lietas prātā!” par karjeras beigām paziņo Latvijas labākais dubultspēļu tenisists Miķelis Lībietis

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisa dubultspēļu speciālists Miķelis Lībietis 32 gadu vecumā nolēmis likt punktu tenisista karjerai, jo pēdējā laikā pārdzīvojis ļoti smagu posmu, sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu atklājis pats sportists.

“Sāku domāt visādas trakas lietas prātā!” par karj...

“Diemžēl no tenisa es eju projām. Meklēju nākamo soli savā dzīvē, savā karjerā,” Lībietis sarunā ar “Sporta studiju” skaidro, ka pagājuši divarpus gadi kopš atgriezies sportā pēc Ahilleja cīpslas plīsuma, kas bijis smags un izaicinājumu pilns laiks. Dubultspēļu speciālists ir kārtīgi trenējies, tomēr finansējuma trūkuma dēļ nācies izšķirties par soli beigt sportista karjeru.

Lībietis karjeras laikā, piedaloties augstākās raudzes tenisa turnīros, nopelnījis aptuveni 70 000 eiro, kamēr pēc paša aprēķiniem izdevumi bijuši pie pusmiljona.

Interesanti, ka lēmums par karjeras beigšanu pieņemts laikā, kad Lībietis nesen bija sasniedzis savu karjeras augstāko vietu dubultspēlēs (šī gada janvārī 138. vieta, bet vienspēlēs augstākā pozīcija 352. vieta 2016. gadā), uz ko pēdējā laikā arī bija koncentrējies. Tenisists skaidro, ka šī gada sākumā mugurā guvis stresa lūzumu un nav spējis no tā atgūties ne fiziski, ne mentāli, ko pastiprinājušas problēmas ar finansējuma meklējumiem.

“Mentāli tas bija ļoti grūti. Sāku domāt visādas trakas lietas prātā, tāpēc tas vienkārši veselībai vairs nebija labi,” Lībietis “Sporta studijai” atzīst, ka pēdējos gados izmantojis psihoterapeita pakalpojumus un sporta psihologs viņam bijis neatņemams palīgs. Tenisists neslēpj, ka lēmums par karjeras beigām nav bijis viegls, tomēr tagad ir jūtams atvieglojums.

Lībietis tenisā atgriezās aizpērn pēc piecu gadu pauzes un vispirms ar panākumiem startēja Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros, bet pērn uzvarēja divās "Challenger" līmeņa sacensībās. Lībietis studiju gados ASV triumfēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā dubultspēlēs, kā arī uzvarēja "Challenger" sērijas sacensībās Noksvilā. Pēc studiju beigām sportists sāka profesionāļa karjeru, lielākos panākumus gūstot 2016. gada vasarā, kad "Futures" turnīros Baltijas valstīs uzvarēja 14 mačos pēc kārtas.

2017. gada vasarā viņš uz dažām nedēļām kļuva par Latvijas pirmo raketi vīriešu tenisā, šo godu atņemdams Ernestam Gulbim, kurš gan tobrīd cīnījās ar veselības likstām. Tiesa, tā paša gada novembrī tenisistam plīsa Ahilleja cīpsla, un kopš tā laika viņš teju piecus gadus nebija piedalījies oficiālās sacensībās.