Futbolistes karjeru noslēdz leģendārā Aleksa Morgana
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Sandjego "Wave" uzbrucēja Aleksa Morgana pateicas līdzjutējiem.
Futbols

Futbolistes karjeru noslēdz leģendārā Aleksa Morgana

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Savu pēdējo maču profesionālās sportistes karjerā svētdien aizvadīja ASV futbola izlases kapteine Aleksa Morgana, kura devās laukumā Nacionālās sieviešu futbola līgas (NWSL) spēlē.

Futbolistes karjeru noslēdz leģendārā Aleksa Morga...

35 gadus vecā uzbrucēja aizvadīja pirmās 13 minūtes viņas pārstāvētās komandas Sandjego "Wave" zaudējumā 1:4 (1:3) Ziemeļkarolīnas "Courage" vienībai.

Morgana par karjeras pārtraukšanu paziņoja ceturtdien, kad atklāja, ka ir otrā bērna gaidībās. "Šis ir bijis varens ceļojums," par sportistes karjeru pēc mača sacīja uzbrucēja. "Gribu pateikties visām savām komandas biedrenēm, kas katru dienu mani izaicināja un lika kļūt labākai. Manā karjerā ir bijuši neticami brīži, un vēlos pateikties no visas sirds."

Morgana futbolistes karjeru uzsāka Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā Kalifornijas universitātes "Golden Bears" komandā, vēlāk pārstāvot vairākus NWSL klubus, bet Eiropā viņa spēlēja franču klubā Lionas "Olympique" un Anglijas vienībā Totenhemas "Hotspur".

Klubu karjerā Morgana kļuvusi par NWSL čempioni ar Portlendas "Thorns", par regulārā čempionāta uzvarētāju ar "Wave", Par Francijas čempioni, Francijas kausa ieguvēju un UEFA Čempionu līgas uzvarētāju ar "Olympique".

2012. un 2018. gadā Morgana tika atzīta par ASV labāko futbolisti. Ar ASV izlasi uzbrucēja kļuva par 2015. un 2019. gada Pasaules kausa ieguvēju, trīskārtēju Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību jūras (CONCACAF) reģiona čempionāta uzvarētāju, CONCACAF "Zelta kausa" ieguvēju un 2012. gada olimpisko čempioni. ASV izlasi Morgana pārstāvēja no 2010. gada un savu pēdējo maču aizvadīja šī gada 4. jūlijā pret Dienvidkorejas valstsvienību. Kopumā viņa izlases rindās laukumā devās 224 spēlēs, kurās guva 123 vārtus un atdeva 53 rezultatīvas piespēles.

Aleksa Morgana ir ASV sieviešu futbola izlases visu laiku piektā labākā vārtu guvēja, atpaliekot vieno no Ebijas Vambahas, Mia Hammas, Karli Loidas un Kristines Lilijas.