Stumbris spēlēs Spānijas otrās līgas komandā - Burgosas "San Pablo"
foto: LETA
Roberts Stumbris.
Basketbols

Stumbris spēlēs Spānijas otrās līgas komandā - Burgosas "San Pablo"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Roberts Stumbris pievienojies Spānijas pēc spēka otrās līgas ("Primera FEB") komandai Burgosas "San Pablo", vēsta klubs.

Stumbris spēlēs Spānijas otrās līgas komandā - Bur...

Divkārtējā FIBA Čempionu līgas uzvarētāja Burgosas komanda trešo sezonu pēc kārtas spēlēs Spānijas līgu sistēmas otrajā līmenī, kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu "LEB Oro". Iepriekšējā sezonā komanda ierindojās ceturtajā pozīcijā, tādējādi neatgriežoties augstākajā divīzijā.

Iepriekšējā sezonā 31 gadu vecais spēka uzbrucējs spēlēja Nīderlandes klubā Hertogenbošas "Heroes Den Bosch". Vietējā čempionātā viņš vidēji mačā guva 13,5 punktus, izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas un atdeva 2,4 rezultatīvas piespēles, bet FIBA Eiropas kausā viņam bija 14,7 punkti, 7,0 bumbas zem groziem un 2,7 rezultatīvas piespēles. Šajos turnīros viņš tālmetienus izpildīja attiecīgi ar 36,2% un 50% precizitāti.

Karjeras laikā Stumbris ārpus Latvijas spēlējis Itālijā, Polijā, Igaunijā, Lietuvā un Islandē, bet dzimtenē pārstāvējis "VEF Rīga", Liepājas, Jūrmalas un Jēkabpils komandas.