Norvēģijā mēģina izsaukt uz dopinga pārbaudi Holannu un mirušās norvēģu futbola leģendas; treneris pārsteigts
Ērlings Brauts Holanns (foto: Scanpix / EPA)
Futbols
2024. gada 6. septembrī, 14:26

Norvēģijā mēģina izsaukt uz dopinga pārbaudi Holannu un mirušās norvēģu futbola leģendas; treneris pārsteigts

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pie Norvēģijas vīriešu futbola izlases šonedēļ ieradās valsts antidopinga aģentūras pārstāvji, taču šoreiz pārbaudāmo izlases spēlētāju saraksts lika trenerim izbrīnā ieplest acis.

Norvēģijā mēģina izsaukt uz dopinga pārbaudi Holan...

"Pie mums [otrdien] ieradās Norvēģijas antidopinga aģentūras pārstāvji," paziņoja Norvēģijas izlases galvenais treneris Stole Sūlbakens. "Tika izvēlēti šādi spēlētāji testēšanai: Ērlings Brauts Holanns, Jergens Stranns Larsens, Antonio Nusa, Oskars Bobs, Einars Gundersens un Jorgens Juve."

"Tad es sāku brīnīties. Šie bija nosauktie vārdi, un tas bija nopietni. Tāpēc mums nācās piezvanīt uz Norvēģijas antidopinga aģentūru un jautāt: "Vai te ir slēptā kamera?" Tātad bija izsaukti Einars Gundersens un Jorgens Juve. Nedaudz novēloti. Abu testi bija negatīvi," paironizēja Sūlbakens.

Lieta tāda, ka Juve, kurš izlasē no 1928. līdz 1937. gadam guva 33 vārtus, nomira 1983. gadā 76 gadu vecumā, bet Gundersens, kurš no 1917. līdz 1928. gaam guva 26 vārtus, nomira 1962. gadā 66 gadu vecumā.

"Visticamāk, viņi paņēma labāko vārtu guvēju sarakstu un pievienoja dažus vārdus," minēja Sūlbakens.

No dzīvajiem pārbaudāmajiem Holanns un Larsens bija pieejami, bet Bobs dziedē lauzto kāju.

"Grūti pateikt, kas notika, bet parasti mēs labāk trāpām mērķī," laikrakstam VG notikušo komentēja Norvēģijas antidopinga aģentūras (ADNO) direktors komunikācijas jautājumos Halvors Bīfuliens. "Varam tikai atzīt savu kļūdu. Šodien birojā varam par to pasmieties, bet turpmāk pārskatīsim savas procedūras."