VIDEO: Krievijā dzimusī tenisiste Jūlija Putinceva rupji izturas pret bumbiņu padevēju
foto: ekrānuzņēmums no video
Tenisiste Jūlija Putinceva ar bumbiņu padevēju.
Citi sporta veidi

VIDEO: Krievijā dzimusī tenisiste Jūlija Putinceva rupji izturas pret bumbiņu padevēju

Sporta nodaļa

Jauns.lv

ASV atklātajā čempionātā "US Open" piedzīvota neierasta situācija, kurā iesaistīta Krievijā dzimusī kazahu tenisiste Jūlija Putinceva.

VIDEO: Krievijā dzimusī tenisiste Jūlija Putinceva...

Sabiedrības uzmanību piesaistīja viņas necienīgā izturēšanās pret bumbiņu padevēju. Kā redzams video, jaunā meitene centās padot bumbiņas, taču Putinceva lepni stāvēja un tās neķēra. 

Šis incidents, kas notika aizvadītās nedēļas nogalē, izsauca plašu sabiedrības un profesionāļu reakciju soctīklā "X" un citur. Tenisa fani un ekspertu komanda kaismīgi diskutēja par to, vai šāda rīcība ir pieņemama sporta vidē. Daudzi norādīja, ka sportistiem ir jābūt paraugiem uzvedībā, it īpaši, ja viņi piedalās prestižos turnīros.

Pēc video saceltās vētras soctīklos, Putinceva publiski atvainojās. "Gribu atvainoties bumbiņu padevējai. Viņa nav vainīga, biju dusmīga pati uz sevi, jo neuzvarēju geimu, kad man bija breikbumba. Biju emocionāli iztukšota un pat nesekoju, kas tobrīd notiek laukumā un kurš man padod bumbiņas. Visi bumbu padevēji dara lielisku darbu."

29 gadus vecā Jūlija Putinceva ir Krievijā dzimusi Kazahstānas tenisiste. Augstāko 27. vietu vienspēlēs sasniegusi 2017. gada 6. februārī. Pēc nesaprašanās ar Krievijas Tenisa federāciju Putinceva 2012. gadā pieņēma piedāvājumu turpmāk pārstāvēt Kazahstānu.