"Riga" par lielāko transfēru summu uz Beļģiju pārdevusi vienu no saviem līderiem
foto: Riga FC/TonyBet virslīga
22 gadus vecais senegāliešu futbolists Usejnū Njangs pēdējos mēnešos bija viens no "Riga" līderiem.
Futbols

"Riga" par lielāko transfēru summu uz Beļģiju pārdevusi vienu no saviem līderiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Senegāliešu futbolists Usejnū Njangs no Latvijas vicečempiones "Riga" pārcelsies uz Beļģijas čempionāta klubu Senžilas "Royale Union", trešdien pavēstīja Latvijas virslīgas vicelīdere.

"Riga" par lielāko transfēru summu uz Beļģiju pārd...

"Riga" izdevies vienoties ar Beļģijas vienību par Rīgas kluba transfēru rekordsummu. Portāls "Sportacentrs.com" vēsta, ka Rīgas klubs par senegālieti varētu saņemt 1,5 miljonus eiro. Ja summa izrādīsies patiesa, tā būs pārliecinoši lielākā summa, kādu "Riga" saņēmusi par futbolista pāreju. Līdzšinējais komandas rekords ir 600 000, kad brazīlietis Duglass Aureliu pērn pārcēlās uz Spānijas vienību "Castellon". Ja Njangs karjeras laikā tiks pārdots, tad "Riga" arī no šiem darījumiem varētu saņemt daļu ienākumu.

Summa ir vien par 100 000 eiro mazāka, nekā pērn RFS uz Norvēģijas klubu "Valerenga" pārdeva serbu Andreju Iliču vai FK "Valmiera" uz Polijas klubu Gdaņskas "Lechia" savu līderi kolumbieti Kamilo Menu, bet Latvijas klubu lielākais transfērs uzskatāms 2022./2023. gada sezona "Valmieras" uz Francijas "Amiens" par divarpus miljoniem eiro pārdotais nigērietis Tolu Arokodare.

Arī Latvijas futbolistu dārgāko pāreju veikusi "Valmiera", kas par Raimondu Krolli no Itālijas "Spezia" 2022./23. gada sezonā saņēma 1,52 miljonus eiro.

22 gadus vecais Njangs karjeru Eiropā sāka 2022. gadā Latvijas klubā "Auda", kurā aizvadīja 19 spēles, izceļoties ar četriem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. 

Pirms 2023. gada sezonas Njangs pievienojās "Riga", kuras rindās aizvadīja 37 spēles, guva desmit vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, palīdzot rīdziniekiem divas reizes triumfēt Latvijas kausa izcīņā.

Senžilas vienība pēc sešām spēļu kārtām Beļģijas spēcīgākajā līgā atrodas astotajā pozīcijā. Komanda gluži tāpat kā Latvijas čempionvienība RFS iekļvusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā.