Ostapenko/Kičenoka sasniedz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu
foto: Reuters / Scanpix
Citi sporta veidi

Ostapenko/Kičenoka sasniedz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku svētdien Ņujorkā sasniegušas ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Ostapenko/Kičenoka sasniedz ASV atklātā čempionāta...

Latvijas un Ukrainas duets astotdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:5) pieveica brazīlieti Beatrisi Hadadu Maju un Vācijas tenisisti Lauru Zīgemundi, kuras turnīrā ir izsētas ar 12.numuru. Otrā seta taibreika sākumā Ostapenko un Kičenko pēc divām zaudētām servēm nonāca iedzinējos ar 0:3, taču pēc tam guva piecus punktus pēc kārtas, pārņemot vadību ar 5:3. Pretiniecēm vēl izdevās gūt divus punktus un izlīdzināt rezultātu, bet Ostapenko/Kičenoka atbildēja ar diviem punktiem pēc kārtas, nodrošinot uzvaru.

Ņujorkā Ostapenko jau ir nopelnījusi 430 WTA dubultspēļu ranga punktus. Cīņā par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko/Kičenoka tiksies ar Kazahstānas pārstāvi Annu Daņilinu un krievieti Irinu Hromačevu vai Slovākijas un Lielbritānijas duetu Terēzu Mihalīkovu/Olīviju Nikolsu.

Jau ziņots, ka Latvijas/Ukrainas pāris pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 pārspēja amerikānietes Džesiju Einiju un Džesiku Feilu, bet otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica japānieti Makoto Ninomiju un ķīnieti Dzjanu Sjiņjuju. Iepriekš ziņots, ka "US Open" vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 3-6, 2-6 piekāpās bijušajai pasaules pirmajai raketei Naomi Osakai no Japānas, bet kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Darja Semeņistaja. Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs Ņujorkā norisināsies līdz 8.septembrim.