Dānijas izlase olimpisko spēļu kvalifikācijā vien papildlaikā uzveic Japānu
foto: ddp/CTK / Vida Press
Dānijas hokeja izlase svin gūtus vārtus.
Hokejs

Dānijas izlase olimpisko spēļu kvalifikācijā vien papildlaikā uzveic Japānu

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Dānijas vīriešu hokeja izlase piektdien olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā tikai papildlaikā izcīnīja uzvaru pār Japānas izlasi.

Dānijas izlase olimpisko spēļu kvalifikācijā vien ...

Dāņii cīnījās savā laukumā un uzvaru pār Japānu nodrošināja ar 3:2 (2:1, 0:1, 0:0, 1:0). Pēc spēlētām desmit ar pusi minūtēm japāņus vadībā izvirzīja Teruto Nakajima, taču nedaudz vairāk kā pēc pusminūtes neizšķirtu panāca Jonass Rondbjergs, bet pirmās trešdaļas izskaņā mājiniekus vadībā izvirzīja Kristiāns Vejse.

Otrajā periodā rezultātu izlīdzināja Makuru Furuhaši. Trešajā trešdaļā dāņiem bija trīs vairākumi, no kuriem neviens netika izmantots, lai atgūtu pārsvaru. Pagarinājuma ceturtajā minūtē mājiniekiem uzvaru atnesa Larss Ellers.

Citā F grupas mačā Norvēģija ar 6:2 (2:0, 3:0, 1:2) sagrāva Lielbritāniju. Starp norvēģiem ar trīs gūtiem vārtiem izcēlās Patriks Tūresens, bet trīs (1+2) rezultativitātes punktus iekrāja Emilio Petešens un Kens Andrē Ūlimbs. Lielbritānijas labā vārtus guva Džošs Volers un Bens Deiviss.

Ceturtdien pirmajos mačos dāņi ar 3:1 guva panākumu pār Lielbritāniju un norvēģi ar 4:2 apspēlēja Japānu. Savukārt D kvalifikācijas turnīrā, kas norisinās Bratislavā, mājiniece Slovākija ar 7:3 (1:1, 2:0, 4:2) uzvarēja Ungāriju. Slovākijas labā vārtus guva Roberts Lantoši, Mareks Hrivīks, Libors Hudāčeks, Mario Grmans, Pavols Regenda, Matušs Sukels un Tomāšs Tatars. Ungārijas izlasē ar diviem precīziem metieniem izcēlās Ištvāns Bartalis.

Vēl D grupā Kazahstāna ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja Austriju. Pirmajā trešdaļā Kazahstānu vadībā izvirzīja Dmitrijs Breuss, trešās trešdaļas ievadā neizšķirtu panāca Rafaels Herburgers, bet 53.minūtē Kazahstānas uzvaru nesošos vārtus guva Tamirlans Gaitamirovs. Dienu iepriekš pirmajos mačos slovāki ar 2:1 uzvarēja Austriju un Kazahstāna ar 5:2 bija pārāka pār Ungāriju.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti kvalifikācijas turnīrā Rīgā ar 5:1 pārspēja Ukrainu, izcīnot otro panākumu. Citā spēlē pie otrās uzvaras tika Francija, kas ar 5:1 bija pārāka pār Slovēniju. Ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.