Vītoliņš: "Vakardienas spēle man patika labāk!"
foto: Ieva Leiniša/LETA
Kad ir daudz brīva laukuma, tad ir arī daudz kļūdu, norāda Vītoliņš.
Hokejs
2024. gada 30. augustā, 23:40

Vītoliņš: "Vakardienas spēle man patika labāk!"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

"Uzvara nebija tik viegla - kad ir daudz brīva laukuma, tad ir arī daudz kļūdu," pēc uzvaras pār Ukrainas izlasi atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Vītoliņš: "Vakardienas spēle man patika labāk!"...

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti piektdien Milānas un Kortīnas 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā ar 5:1 pieveica Ukrainu. Latvijas izlases labā vārtus guva Dans Ločmelis, Roberts Bukarts, Haralds Egle, Rihards Bukarts un Miks Indrašis. 

"Ukraina pasīvāk spēlēja. Otrajā trešdaļā ļoti labi griezām pretī un neļāvām pretiniekam mainīties, redzējām, ka labi kontrolējām spēli. Kad ukraina atkāpās, vajadzēja vairāk tērēt spēkus. Tā vienmēr ir pret komandām, kuras skaitās vājākas, tu vienkārši iztērē vairāk spēka," turpināja Vītoliņš.

Olimpiskās kvalifikācijas turnīra spēle hokejā starp Latvijas un Ukrainas izlasēm "Arēnā Rīga".

Latvijas hokejisti Rīgā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā izcīna otro uzvaru

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Milānas un Kortīnas 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā ar rezultātu 5:1 (2:0, 3:0, ...

"Uzvara nebija tik viegla. Kad ir daudz brīva laukuma, tad ir arī daudz kļūdu. Vakardienas spēle man patika labāk, jo šodien bija pārāk daudz brīva ledus un sākās kļūdas, kaut kur arī bija pretuzbrukumi. Tajā pašā laikā guvām pietiekoši daudz vārtus, lai justos komfortabli," stāstīja treneris.

Latvijas hokejisti svētdien izšķirošajā cīņā par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm tiksies ar Franciju. "Visi zina, ko tā spēle nozīmē, tāpēc papildu motivāciju nevajag. Zinām, ka visas trīs spēles ir jāuzvar, un puiši tam ļoti nopietni gatavojās. Rītdien būs atelpas dienas, paskatīsimies, ko varam uzlabot, un kas jāņem vērā Francijas spēlē," norādīja treneris.

Ceturtdien turnīra pirmajos mačos Latvija ar 4:2 uzvarēja Slovēniju un Francija ar 7:2 sagrāva Ukrainu, bet piektdien dienas pirmajā spēlē Francija ar 5:1 pārspēja Slovēniju. Ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.