Olimpiskās kvalifikācijas turnīra spēle hokejā starp Latvijas un Ukrainas izlasēm "Arēnā Rīga".

Latvijas hokejisti Rīgā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā izcīna otro uzvaru

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Milānas un Kortīnas 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā ar rezultātu 5:1 (2:0, 3:0, ...

Hokejs
2024. gada 30. augustā, 21:35

FOTO, VIDEO: Latvijas hokejisti olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā izcīna otro uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 5:1 (2:0, 3:0, 0:1) pārspēja Ukrainas izlasi, turpinot cīņu par olimpisko ceļazīmi.

FOTO, VIDEO: Latvijas hokejisti olimpisko spēļu kv...

Latvijas izlases labā vārtus guva Dans Ločmelis, Roberts Bukarts, Haralds Egle, Rihards Bukarts un Miks Indrašis. Tuvojoties pirmās trešdaļas izskaņai, 16.minūtē pretuzbrukumā pēc Mika Indraša piespēles ar precīzu metienu izcēlās Ločmelis, izvirzot vadībā Latviju ar 1:0, bet minūti vēlāk pārsvaru dubultoja Roberts Bukarts, kuram no vārtu aizmugures piespēlēja Mārtiņš Dzierkals.

Otrās trešdaļas vidū latvieši tika pie vairākuma, kurā laikā ilgu laiku pavadīja Ukrainas aizsardzības zonā, un pēc Kaspara Daugaviņa piespēles ar spēcīgu metienu Ukrainas vārtos ripu raidīja Egle (3:0). 

Pēc ielaistajiem trešajiem vārtiem ukraiņi nomainīja vārtsargu un Eduarda Zaharčenko vietā vārtus sargāt devās Bogdans Djačenko. Minūti vēlāk Latvija vēlreiz spēlēja vairākumā, kuru pretuzbrukumā izmantoja Rihards Bukarts, bet nepilnu minūti vēlāk ripu Ukrainas vārtos nogādāja Indrašis, rezultātam kļūstot 5:0 Latvijas labā.

Ukraiņi vienīgos vārtus guva mačā 49.minūtē, kad, jau esot aiz Latvijas vārtiem, ar precīzu metienu izcēlās Daniils Trahts Šajā mačā Latvijai mikrotraumu dēļ nevarēja palīdzēt Kristiāns Rubīns un Zemgus Girgensons. Ceturtdien turnīra pirmajos mačos Latvija ar 4:2 uzvarēja Slovēniju un Francija ar 7:2 sagrāva Ukrainu, bet piektdien dienas pirmajā spēlē Francija ar 5:1 pārspēja Slovēniju.

Latvijas izlase par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco 1.septembrī vēl tiksies ar Franciju. Ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.