Hokejs

Elvis Merzļikins traģiski zaudē vēl vienu komandas biedru: "Blue Jackets" zvaigzni Džoniju Gudro un viņa brāli dzērājšoferis nogalina dienu pirms viņu māsas kāzām

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Trīs gadus pēc talantīgā kolēģa Matīsa Kivlenieka bojāejas savā acu priekšā latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins traģiski zaudējis vēl vienu savu komandas biedru — NHL Kolumbusas komandas "Blue Jackets" zvaigzni Džoniju Gudro, kurš ar savu brāli pakļuva zem dzērājšofera automašīnas riteņiem. Taču ir nianse, kas notikušo padara vēl briesmīgāku.

Elvis Merzļikins traģiski zaudē vēl vienu komandas...

31 gadu vecais Džonijs Gudro un viņa 29 gadus vecais brālis Metjū gāja bojā ceturtdienas vakarā ASV Ņūdžersijas štata Oldmenā netālu no savām mājām. Brāļi brauca ar velosipēdu, kad viņiem uzbrauca automašīna, kuru, kā norādīts vairākos medijos, vadījis iereibis šoferis. Vaininieks arestēts un apsūdzēts par braukšanu reibumā un cilvēku nāves izraisīšanu tā rezultātā.

Vēl briesmīgāk ir tas, ka tieši šodien Filadelfijā bija paredzētas viņu māsas Ketijas kāzas, kurās abiem bija paredzēts būt vedējiem, vēsta "The Columbus Dispatch". Džonijam Gudro palika divi mazi bērni.

Par "Džoniju Hokeju" dēvētais Gudro nokļuva Merzļikina komandā 2022. gadā no Kalgari "Flames". Šogad viņš spēlēja pasaules čempionātā ASV izlases sastāvā, dalot ceturto vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. NHL viņš aizvadīja 11 sezonas, no kurām lauvas tiesu — deviņas — spēlēja "Flames" sastāvā. 7 reizes Gudro piedalījās NHL Visu zvaigžņu spēlē. ASV izlases sastāvā 2010. gadā viņš izcīnīja pasaules čempionāta sudraba medaļu U-18 komandām, 2013. gadā viņš kļuva par pasaules čempionu junioriem, bet 2018. gadā — par bronzas medaļas ieguvēju. Šogad viņam nācās samierināties ar piekto vietu. 2016. gadā viņš spēlēja leģendārā Kanādas kausa pēcteces Pasaules kausa izcīņā Ziemeļamerikas komandas sastāvā.

Šī nav pirmā nelaime Kolumbusas komandā pēdējo gadu laikā. 2021. gada 4. jūlijā ASV Neatkarības dienas svinību laikā 24 gadu vecumā pēc petardes trāpījuma traģiski gāja bojā kluba vārtsargs Matīss Kivlenieks, turklāt viņa dzīvība izdzisa Elvja acu priekšā.

Matīss Kivlenieks (1996-2021)

24 gadus vecais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks palīdzēja izcīnīt vēsturisku uzvaru pār Kanādu. Viņš aizvadījis astoņas spēles ...