Basketbols
2024. gada 29. augustā, 21:03

Aleks Simsons plosās ar tālmetieniem, Latvijas 3x3 U-18 basketbolisti Pasaules kausa izcīņā pieveic Horvātiju un ar trim uzvarām iekļūst ceturtdaļfinālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-18 vīriešu 3x3 basketbola izlase ar Ronaldu Ginteru, Gustavu Emīlu Arāju, Mārtiņu Piternieku un Aleku Simsonu sastāvā ceturtdien Ungārijā Pasaules kausa izcīņas pēdējā apakšgrupas spēlē izcīnīja uzvaru, sasniedzot ceturtdaļfinālu ar trīs panākumiem.

Aleks Simsons plosās ar tālmetieniem, Latvijas 3x3...

Latvijas basketbolisti, kuri turnīrā izsēti ar septīto numuru, pēdējā B grupas spēlē ar 19:15 pārspēja Horvātiju (15.).

Latvijas komanda otrdien turnīru sāka ar divām uzvarām, ar 13:12 pieveicot Igauniju (10.) un ar 21:10 apspēlējot Taizemi (2.), un ar trīs panākumiem ieņēma pirmo vietu B grupā.

Ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolisti tiksies ar Ukrainu.

Jau ziņots, ka Latvijas U-18 sieviešu 3x3 basketbola izlase, kuru turnīrā pārstāvēja Annija Brence, Monika Vapne, Līva Hermane un Elza Emīlija Palma, Pasaules kausa izcīņu noslēdza ar četriem zaudējumiem, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Sieviešu turnīrā piedalās 18, vīriešu turnīrā - 17 komandas, kas pirmajā posmā sadalītas četrās grupās. Katras grupas divas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, kas notiks piektdien.

Spēles tiešraidē tiek translētas "YouTube" kanālā "FIBA3x3".