Aļona Ostapenko pirms ASV atklātā čempionāta WTA rangā saglabā desmito vietu
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Aļona Ostapenko
Citi sporta veidi
2024. gada 25. augustā, 18:10

Aļona Ostapenko pirms ASV atklātā čempionāta WTA rangā saglabā desmito vietu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā pirms sezonas ceturtā "Grand Slam" turnīra saglabā desmito pozīciju.

Aļona Ostapenko pirms ASV atklātā čempionāta WTA r...

Latvijas tenisa princese Aļona Ostapenko un viņas emocijas - uzvaras priekā un zaudējuma rūgtumā

Nākamnedēļ sāksies ASV atklātais čempionāts, kurā Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar Japānas pārstāvi Naomi Osaku (WTA 88.).

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja jaunākajā rangā arī pakāpusies par vienu vietu un ieņem 134.pozīciju, Diāna Marcinkēviča zaudējusi deviņas pozīcijas un atrodas 328.vietā, bet Anastasija Sevastova atkāpusies par vēl vienu vietu un ir 366.vietā.

Arī pārējām Latvijas tenistēm rangā kritumi - Daniela Vismane (487.) par 61 vietu, Kamillai Bartonei (556.) - par deviņām, Valērijai Karginai (1157.) - par vienu, bet Margarita Ignatjeva zaudējusi sešas pozīcijas (1263.).

Ranga pirmajā desmitniekā nav izmaiņu un līdere ir poliete Iga Švjonteka, kurai otrajā vietā seko baltkrieviete Arina Sabaļenka, bet labāko trijnieku noslēdz Korija Gofa no ASV. Ceturtā joprojām ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas, piektā - Jasmīne Paolīni no Itālijas, kurai seko amerikāniete Džesika Pegula un Džena Sjiņveņa no Ķīnas. Astoto vietu ieņem čehiete Barbora Krejčīkova, kmēr devītajā pozīcijā ir grieķiete Marija Sakari.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 18.pozīciju, kamēr Vismane (179.) un Semeņistaja (180.) zaudējušas pa vienai vietai. Marcinkēvičai kritums par trijām vietām (262.), Bartone pozīciju nav mainījusi (339.), bet Ignatjeva atkāpusies par trijām ailītēm (871.). Daniela Dārta Feldmane (1252.) un Marina Markina (1262.) zaudējušas attiecīgi pa četrām un piecām vietām, Kargina noslīdējusi lejup par 12 (1381.) vietām, bet Marija Semeņistaja atkāpusies par 13 vietām uz 1496.pozīciju.