Futbols
2024. gada 21. augustā, 18:35

Necaursitamais "Bayern" vārtsargs Manuels Noiers pieliek punktu karjerai Vācijas izlasē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vārtsargs Manuels Noiers noslēdzis karjeru Vācijas vīriešu futbola izlases rindās, trešdien sociālajos tīklos pavēstīja futbolists. Vārtsargs pavēstīja, ka, neskatoties uz to, ka viņš bija gatavs spēlēt izlasē vēl līdz 2026.gada Pasaules kausam, šobrīd ir pareizais brīdis pieņemt lēmumu par izlases pamešanu.

Necaursitamais "Bayern" vārtsargs Manuels Noiers p...

Noiers šovasar bija pirmais Vācijas izlases vārtsargs Eiropas čempionātā. Viņš sargāja Vācijas valstsvienības vārtus visos piecos mačos, neielaižot vārtus spēlēs pret Ungāriju un Dāniju.

38 gadus vecais vārtsargs Vācijas izlasē spēlēja kopš 2009.gada, kopā aizvadot 124 mačus un palīdzot vāciešiem 2014.gadā izcīnīt Pasaules kausu.

Šonedēļ Vācijas izlasē karjeru noslēdza arī Ilkajs Gindoans, kurš aizvadītajā Eiropas čempionātā bija valstsvienības kapteinis.

Starptautiskā Futbola vēstures un statistikas federācija IFFHS Noieru atzinusi par 2010.-2020.g. izcilāko vārtsargu. Kopā ar Minhenes "Bayern" viņš izcīnījis 28 kausus, tostarp 11 Vācijas čempionu titulus un divas UEFA Čempionu līgas uzvarētāju trofejas 2013. un 2020. gadā, kas bija daļa no vēsturiskā "trebble" (Vācijas čempionvienība, Vācijas līgas kauss un Eiropas turnīra uzvarētāja tituls). Viņš ir vienīgais Eiropas vārtsargs, kurš panācis divus šādus "trebble". Viņš 5 reizes (rekords!) ir atzīts par Eiropas labāko vārtsargu, bet 2020. gadā atzīts par FIFA labāko vārtsargu.