Siners kļūst par jaunāko Sinsinati turnīra uzvarētāju; sieviešu kategorijā triumfē otrā rakete Sabaļenka
foto: lev radin / Alamy/ Vida Press
Janniks Siners.
Citi sporta veidi

Siners kļūst par jaunāko Sinsinati turnīra uzvarētāju; sieviešu kategorijā triumfē otrā rakete Sabaļenka

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par Sinsinati "ATP 1000" tenisa turnīra uzvarētāju vienspēlēs vīriešiem pirmdien kļuva ranga līderis Janniks Siners no Itālijas, kamēr sieviešu vienspēlēs "WTA 1000" turnīrā nepārspēta palika planētas otrā rakete Arina Sabaļenka no Baltkrievijas.

Siners kļūst par jaunāko Sinsinati turnīra uzvarēt...

Siners, kuram piektdien paliks 23 gadi, kļuvis par jaunāko turnīra uzvarētāju kopš 2008.gada, kad 21 gada vecumā triumfēja anglis Endijs Marejs. Finālā Siners ar 7-6 (7:4) 6-2 pārspēja amerikāni Frensisu Tiafo (ATP 20.).

"Esmu apmierināts, ar to, kur atrodos," pēc mača sacīja Siners. "Mēģinu mentāli noturēties šajā līmenī. Tagad svarīgi ir atjaunoties un būt gatavam Ņujorkai."

ASV atklātais čempionāts sāksies 26.augustā.

Tikmēr sieviešu vienspēļu finālā Sabaļenka tikās ar mājinieci Džesiku Pegulu (WTA 6.) un triumfēja ar 6-3, 7-5, izcīnot pirmo titulu kopš uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā janvārī.

"Varu teikt, ka pašlaik spēlēju lielisku tenisu. Varbūt ne labāko, kādu spēju, bet tuvu tam," pēc uzvaras teica 26 gadus vecā Sabaļenka. "Ceru, ka ASV atklātajā čempionātā varēšu sasniegt vēl augstāku līmeni."

Sabaļenkai šis ir 15.tituls WTA raudzes turnīros un viņa līdzās ranga līderei Igai Švjontekai no Polijas ir vienīgās, kuras kopš 2020.gada spējušas uzvarēt vismaz desmit turnīros.