Vācijas basketbola izlasi turpmāk trenēs spānis Alekss Mumbru
foto: dpa/picture-alliance
Alekss Mumbru pagājušajā sezonā vadīja spāņu ULEB Eirolīgas komandu "Valencia".
Basketbols
2024. gada 15. augustā, 19:36

Vācijas basketbola izlasi turpmāk trenēs spānis Alekss Mumbru

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Spānijas speciālists Alekss Mumbru trenēs Vācijas vīriešu basketbola izlasi, ziņo Vācijas Basketbola federācija (DBB).

Vācijas basketbola izlasi turpmāk trenēs spānis Al...

45 gadus vecais spānis amatā ir stājies ar paziņojuma brīdi. "Mēs meklējām izlases treneri, kurš būtu "izsalcis", kompetents un ļoti motivēts un kurš patiešām vēlas strādāt ar komandu," savu izvēli Berlīnē tikšanās laikā ar žurnālistiem pamatoja DBB prezidents Ingo Veiss.

"Mumbru ir aizvadījis iespaidīgu spēlētāja karjeru ar lieliskiem panākumiem, kā arī kā Bilbao un Valensijas komandu galvenais treneris Eiropā ir guvis pieredzi augstākā ranga sacensībās," bilst Veiss. "Esmu ļoti priecīgs par iespēju būt par galveno treneri vienai no pasaules labākajām izlasēm," saka Mumbru.

Viņš atzīmē, ka, protams, vēl ilgi jāgaida līdz pirmajam savas jaunās komandas treniņam, taču līdz tam ir daudz darāmā. Mumbru teica, ka pēdējos gados viņš ir skatījies daudzas Vācijas izlases spēles, arī U-18 puišu izlases spēles, viņiem izcīnot zelta medaļas Eiropas čempionātā.

Jaunais treneris uzsvēra, ka viņam patīk aizsardzība un viņš vēlas turpināt komandas panākumus. "Es zinu, kas ir vajadzīgs valstsvienībai salīdzinājumā ar klubu komandu. Es nevēlos neko mainīt komandas ķīmijā, jo tā ir būtiska veiksmes sastāvdaļa. Mums ir daudz labu spēlētāju, un ikvienam ir iespēja iekļūt komandā," stāstīja Mumbru.

Mumbru savu basketbolista karjeru 1997. gadā sāka Badalonas "Joventut" komandas sistēmā, 2002./2003. gada sezonā sākot spēlēt Madrides "Real". Pēc diviem gadiem viņš atgriezās "Joventut", bet 2006. gadā atgriezās "Real". 2009. gadā viņš pārcēlās uz "Bilbao", 2018. gadā beidzot basketbolista karjeru un kļūstot par "Bilbao" galveno treneri. Viņa spēļu kreklu ar 15.numuru "Bilbao" iemūžināja 2022. gada 13. aprīlī, kad Bilbao klubs tikās ar Madrides "Real", "Bilbao" svinot uzvaru. 2022. gada 14. jūnijā Mumbru kā galvenais treneris parakstīja trīs gadu līgumu ar Spānijas virslīgas klubu "Valencia". 2024. gada 5. aprīlī tika paziņots par kluba un trenera ceļu šķiršanos pēc vienības sagrāves savā laukumā Eirolīgas spēlē ar Francijas klubu Vilērbānas ASVEL (69:98).

Spānijas izlasē Mumbru izcīnīja zelta medaļu 2006. gada Pasaules kausa izcīņā Japānā, sudraba medaļu 2007. gada Eiropas čempionātā Spānijā, sudraba medaļu 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā un zelta medaļu 2009. gada Eiropas čempionātā Polijā. Pirms 2011. gada Eiropas meistarsacīkstēm Lietuvā tobrīd 32 gadus vecais Mumbru paziņoja par aiziešanu no valstsvienības, bet Spānijas izlasē atgriezās 2013. gada Eiropas čempionātā Slovēnijā.