Naudas atmazgāšanā apsūdzētais Ukrainas basketbola klubs "Prometey" pārtrauc savu darbu
foto: LETA
Slobožanskas "Prometey" spēlē pret VEF.
Basketbols
2024. gada 14. augustā, 15:23

Naudas atmazgāšanā apsūdzētais Ukrainas basketbola klubs "Prometey" pārtrauc savu darbu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Iepriekšējos divos gados Rīgā spēlējušais basketbola klubs "Prometey" pārtrauc savu darbu, paziņoja kluba īpašnieks Volodimirs Dubinskis.

Naudas atmazgāšanā apsūdzētais Ukrainas basketbola...

Ukrainas varasiestādes pagājušajā nedēļā veica kratīšanas "Prometey" birojā un akadēmijā, kluba sponsoru birojos un Dubinska ģimenes mājā aizdomās par to, ka caur "Prometey" tiek atmazgāt nauda. 

""Prometey" ir projekts, kas tā pastāvēšanas laikā nav pārkāpis nevienu Ukrainas likumu, maksājis oficiālās algas, nodokļus, attīstījis Ukrainas volejbolu un basketbolu. Regulāri atbalstīja mūsu militāros spēkus. Neviens sportists vai kluba darbinieks nav pametis valsti, izmantojot tiesības ceļot uz ārzemēm," teikts Dubinska paziņojumā sociālās tīklošanās vietnē "Facebook".

Kā raksta ukraiņu basketbola žurnālists Oleksandrs Prošuta, pārbaudes pret Dubinski un ar viņu saistītajiem uzņēmumiem nav retums. Pēdējos trīs, četros gados viņš ar partneriem ir kļuvuši par ietekmīgiem uzņēmējiem ceļubūves nozarē, viņu uzņēmumiem saņemot vērtīgus iepirkumus no valsts.

Kopš 2012.gada Volodimirs Dubinskis ar brāli Leonīdu ir ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) meklēšanā par dalību nekustamo īpašumu krāpniecības shēmās Kalifornijā. 

"Prometey" iepriekšējās divās sezonās uzvarēja Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā. Pērn komanda sasniedza ULEB Eirokausa pusfinālu un nonāca pāris uzvaru attālumā, lai iegūtu tiesības spēlēt Eirolīgā. 

Jau maijā klubs paziņoja, ka nākamajā sezonā nespēlēs turnīros Eiropā.