ASV vingrotājai atņem strīdīgi izcīnīto bronzas medaļu; amerikāņi sola cīnīties
foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Džordana Čailsa paziņojusi, ka mentālās veselības dēl tuvākajā laikā atturēsies no sociālajiem tīkliem.
Citi sporta veidi

ASV vingrotājai atņem strīdīgi izcīnīto bronzas medaļu; amerikāņi sola cīnīties

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) svētdien paziņojusi, ka Parīzes olimpisko spēļu bronzas medaļu, kas tika piešķirta amerikāņu vingrotājai Džordānai Čailsai brīvajās kustības, piešķirs viņas konkurentei no Rumānijas Anai Barbosu.

ASV vingrotājai atņem strīdīgi izcīnīto bronzas me...

Tas noticis pēc Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) sestdien pieņemtā lēmuma, kurā teikts, ka ASV komandas iesniegtais pieprasījums pārskatīt Čailsas rezultātu ticis iesniegts pēc vienas minūtes apelācijas termiņa beigām.

Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG) sacensību laikā paziņoja, ka Čailsai tiks atjaunots pirmsapelācijas rezultāts 13,666 tiks atjaunots un Barbosu ar rezultātu 13,700 tiks pacelta uz trešo vietu uz trešo vietu. Tāpat SOK apstiprināja, ka punktu maiņa nozīmēs, ka Čailsai tiks atņemta bronzas medaļa un tā tiks piešķirta Barbosu.

"Mēs sazināmies ar Rumānijas Olimpisko komiteju, lai apspriestu medaļu pārdales ceremoniju," teikts SOK paziņojumā. Tikmēr ASV Olimpiskā un paralimpiskā komiteja sola lēmumu pārsūdzēt.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Rumānijas premjerministrs Marčels Čolaku paziņoja, ka nepiedalīsies Parīzes olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, protestējot pret vingrotājai Anai Barbosu nepiešķirto medaļu.

Pirmdien notikušajās sacensībās brīvajās kustībās Barbosu sākotnēji bija trešā, taču pēc ASV komandas apelācijas apmierināšanas Džordana Čailsa no piektās pozīcijas pakāpās uz trešo, tādējādi rumāniete palika bez godalgas. "Nepiešķirt godīgā darbā nopelnītu medaļu ir nepieņemami, balstoties uz pārsūdzību, kuru nesaprot ne treneri, ne augstākās klases vingrotāji. Ļoti labi atceros, kā komunistu laikos krievi mums centās nozagt medaļas un kā mēs cīnījāmies pretī," paziņojumā teica Čolaku.

Sacensībās sākotnēji Čailsas rezultāts bija 13,666 punkti, taču viņas treneri veiksmīgi apstrīdēja sarežģītības novērtējumu, kas viņai pieskaitīja 0,1 punktu un ļāva pakāpties no piektās uz trešo vietu aiz zelta medaļnieces Rebekas Andrades un amerikānietes Simonas Bailsas.

Pēc CAS lēmuma Čailsa savā "Instagram" īsajā stāstā publicēja četras emocijzīmes ar salauztām sirdīm, paziņojot 1,4 miljoniem savu sekotāju, ka mentālās veselības labad uz laiku atturēsies no sociālajiem tīkliem. Tajos viņa pēdējās dienās saņēmusi daudz draudu.