Noā Lailss slims ar Covid-19 izcīna olimpisko medaļu, bet zaudē iespēju pacīnīties par vēl vienu
foto: AP/Scanpix
Noā Lailss atklāj, ka slimība nav ļāvusi sasniegt cerēto rezultātu.
Citi sporta veidi
2024. gada 9. augustā, 10:33

Noā Lailss slims ar Covid-19 izcīna olimpisko medaļu, bet zaudē iespēju pacīnīties par vēl vienu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV sprinterim Noā Lailsam, kurš Parīzes olimpiskajās spēlēs ceturtdien izcīnīja bronzas godalgu 200 metru distancē, jau otrdien tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu, atklāja pats sportists.

Noā Lailss slims ar Covid-19 izcīna olimpisko meda...

Kā norāda sprinteris, kurš pagājušajā svētdienā spraigā cīņā kļuva par olimpisko čempionu 100 metru distancē, tad ar ASV Vieglatlētikas federācijas un ASV Olimpiskās komitejas atļauju viņš tomēr drīkstēja startēt. "Gribēju skriet un man paziņoja, ka tas ir iespējams," jau maskā pēc finiša sacīja 27 gadus vecais amerikāņu vieglatlēts, kurš neslēpa, ka slimība ietekmējusi viņa rezultātu. "Lepojos, ka saslimis spēju doties skrejceļā un izcīnīt medaļu."

Lailss finišēja 19,70 sekundēs, no jaunā čempiona botsvānieša Letsiles Tebogo atpaliekot 0,24 sekundes.

Amerikāņu sprinterim vēl bija paredzēts starts 4x100 metru stafetē, tomēr pēc viņa ierakstiem sociālajos tīklos noprotams, ka viņš Parīzē vairs nestartēs. "Domāju, ka ar šo manas 2024.gada Parīzes olimpiskās spēles ir noslēgušās," raksta Lailss. "Šī nav bijusi Olimpiāde par kādu sapņoju, tomēr tā atstājusi manā sirdī daudz prieka. Ceru, ka visi izbaudīja šovu."

Ceturtdien 4x100 metru stafetes priekšsacīkstēs, kur droši uzvarēja ASV kvartets, Lailss nestartēja, bet viņam bija plānots piedalīties finālā šovakar.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.