Uzbekistāna tiek pie zelta gan boksā, gan tekvondo
foto: ZUMAPRESS.com
Uzbekistānas tekvondo Ulugbeks Rašitovs.
Citi sporta veidi

Uzbekistāna tiek pie zelta gan boksā, gan tekvondo

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Irānis Saeids Esmaeili un Semjons Novikovs no Bulgārijas ceturtdien kļuva par Parīzes olimpisko spēļu čempioniem grieķu-romiešu cīņā, bet japāniete Akari Fudzinami uzvarēja brīvās cīņas turnīrā.

Uzbekistāna tiek pie zelta gan boksā, gan tekvondo...

Esmaeili svara kategorijā līdz 67 kilogramiem finālā ar 6:5 pieveica ukraini Parvizu Nasibovu. Bronzas medaļas šajā svara kategorijā izcīnīja kubietis Luiss Orta un azerbaidžānis Hasrats Džafarovs.

Svara kategorijā līdz 87 kilogramiem finālā Novikovs no Bulgārijas ar 7:0 pieveica irāni Alirezu Mohmadipiani. Bronzas medaļas šajā svara kategorijā izcīnīja Dānijas pārstāvis Turpals Bisultanovs un ukrainis Žans Beleņuks.

Svara kategorijā līdz 53 kilogramiem nepārspēta palika Fudzinami, kura finālā ar 10:0 pārspēja ekvadorieti Lusiju Jepesu. Bronzas medaļas šajā svara kategorijā izcīnīja ķīniete Pana Cjaņju un KTDR cīkstone Hjogjonga Čo.

Tikmēr Uzbekistānas bokseris Hasanbojs Dusmatovs un ķīniete Čana Juaņa tika pie zelta medaļām. Dusmatovs svara kategorijā līdz 51 kilogramam finālā ar tiesnešu vērtējumu 5-0 pieveica mājinieku Bilalu Benemā. Iepriekš bronzas medaļu bija izcīnījis Dominikānas Republikas bokseris Huniors Alkantara un Kaboverdes pārstāvis Daniels de Pina, kurš savai valstij izcīnīja vēsturē pirmo olimpisko medaļu.

Svara kategorijā līdz 54 kilogramiem Čana finālā ar tiesnešu vērtējumu 5-0 pieveica turcieti Hatici Akbašu. Bronzas medaļas iepriekš bija izcīnījušas KTDR boksere Čolmi Panga un dienvidkorejiete Ima Adži.

Savukārt dienvidkorejiete Judzina Kima un Uzbekistānas sportists Ulugbeks Rašitovs kļuva par olimpiskajiem čempioniem tekvondo. Kima svara kategorijā līdz 57 kilogramiem finālā ar 2-0 pieveica irānieti Nahidu Kijaničandehu. Bronzas medaļas izcīnīja kanādiete Skailere Pārka un bulgāriete Alizadeha Kimia.

Rašitovs svara kategorijā līdz 68 kilogramiem finālā ar 2-0 pieveica Jordānijas sportistu Zaidu Karīmu. Cīņā par bronzas medaļu uzvaras svinēja ķīnietis Lians Jušuai un brazīlietis Edivals Pontess.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.