Māris Gulbis spēlēs "VEF Rīga" arī jaunākā brāļa vadībā; komandai pievienojas arī Dānijas čempionāta spīdeklis
foto: Paula Čurkste/LETA
Māris Gulbis 38 gadu vecumā turpinās pārstāvēt "VEF Rīgu".
Basketbols
2024. gada 6. augustā, 14:27

Māris Gulbis spēlēs "VEF Rīga" arī jaunākā brāļa vadībā; komandai pievienojas arī Dānijas čempionāta spīdeklis

Jauns.lv/LETA

Pieredzējušais uzbrucējs Māris Gulbis turpinās spēlēt Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga", trešdien paziņoja basketbola klubs.

Māris Gulbis spēlēs "VEF Rīga" arī jaunākā brāļa v...

Aizvadītajā sezonā Latvijas-Igaunijas basketbola līgā (LIBL) 38 gadus vecais uzbrucējs vidēji ik spēlē guva 11,3 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas, savukārt FIBA Basketbola Čempionu līgā Gulbis caurmērā guva 7,8 punktus un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas.

Pirms atgriešanās "VEF Rīga" rindās 2021. gadā, lielāko karjeras daļu Gulbis spēlējis "Ventspils" sastāvā, tāpat pārstāvējis Lietuvas komandu “Šiauliai” un Portugāles klubu Gimaraišas “Vitoria Alves”. Uzbrucējs bijas arī "Valmieras" un "Barons Kvartāls" rindā, bet no 2007. gada līdz 2009. gadam arī "VEF Rīga".

Māra Gulbja jaunākais brālis Mārtiņš Gulbis nākamajā sezonā būs "VEF Rīga" galvenais treneris.

Tāpat "VEF Rīga" papildinājusi sastāvu ar iepriekšējās sezonas Dānijas līgas vērtīgāko spēlētāju Geidžu Deivisu. 28 gadus vecais amerikāņu aizsargs Deiviss aizvadītajā sezonā pārstāvēja Dānijas līgas komandu "Horsens". Viņš vidēji spēlē guva 21,3 punktus, izcīnīja 9,4 atlēkušās bumbas un atdeva 2,8 rezultatīvas piespēles.

2021./2022. gada sezonā Deiviss spēlēja Itālijas otrajā līgā "Atlante Eurobasket Roma" un "Estra Pistoia" komandu sastāvos. Romas vienības sastāvā Deivisam bija caurmērā 14,9 gūti punkti un 6,5 atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" jau iepriekš pavēstīja par sastāva papildināšanu ar Somijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, amerikāņu saspēles vadītāju Herisonu Klīriju, kā arī Ukrainas izlases basketbolistiem Isufu Sanonu un Vjačeslavu Bobrovu.

"VEF Rīga" pagājušajā sezonā triumfēja Latvijas čempionātā, LIBL tika pie bronzas medaļām, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā neizkļuva no grupas.