Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Francijas futbolisti papildlaikā nodrošina olimpisko finālu pret Spāniju
foto: AFP/Scanpix
Mihaels Olise un Arno Kalimuendo priecājas par vārtu guvumu.
Citi sporta veidi

Francijas futbolisti papildlaikā nodrošina olimpisko finālu pret Spāniju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Francijas vīriešu futbola izlase pirmdien Lionā uzvarēja Ēģipti un iekļuva Parīzes olimpisko spēļu turnīra finālā, kur tiksies ar Spāniju.

Francijas futbolisti papildlaikā nodrošina olimpis...

Francija papildlaikā uzvarēja ar 3:1 (0:0, 1:1). 62. minūtē Ēģipti vadībā ar sitienu vārtu augšējā stūrī izvirzīja Mahmuds Sabers, bet neizšķirtu 83. minūtē pēc Mihaela Olisa piespēles soda laukumā panāca Žans Filips Mateta, no vārtu priekšas raidot bumbu vārtos - 1:1.

Pagarinājuma otrajā minūtē ēģiptieši palika mazākumā, jo aizsargs Omars Fajeds, pirmo dzelteno kartīti saņēmis mača kompensācijas laika septītajā minūtē, otro saņēma pagarinājuma sākumā, atstājot komandu mazākumā.

99. minūtē otros vārtus spēlē guva Mateta, ar galvu raidot bumbu vārtu labajā stūrī - 2:1 Francijas labā. 108. minūtē Olise no soda laukuma stūra raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 3:1.

Uzvarētāji piektdien finālā tiksies ar Spāniju, bet zaudētāji dienu iepriekš mačā par trešo vietu - ar Maroku.

Tikmēr Spānija uzvarēja Maroku ar 2:1 (0:1). Vārtus 36. minūtē guva Sufians Rahimi, ar sitienu vārtu vidū realizējot par Amira Ričardsona nogāšanu Spānijas izlases soda laukumā piešķirto ar 11 metru soda sitienu. Izlīdzinājumu 66. minūtē Fermins Lopess panāca ar sitienu no soda laukuma vārtu labajā apakšējā stūrī - 1:1. 2:1 Spānija panāca 85. minūtē, kad pēc Lopesa piespēles no gala līnijas no vārtu priekšas vārtus guva Huans Luiss Sančess, bumbu raidot vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 2:1 Spānijas labā.

Olimpiskajā futbola turnīrā spēlē U-23 izlases ar ne vairāk kā trīs futbolistiem, kas vecāki par šo limitu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.