Nauris Miezis noliedz psiholoģisko vājumu; Lācis izceļ pretinieku pielāgošanos
foto: AP/Scanpix
Nauris Miezis arī noliedz, ka Latvijas izlases panākumi bijuši saistīti tikai ar veiksmīgiem tālmetieniem.
Basketbols
2024. gada 5. augustā, 23:49

Nauris Miezis noliedz psiholoģisko vājumu; Lācis izceļ pretinieku pielāgošanos

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlase bija psiholoģiski gatava Parīzes olimpisko spēļu turnīram, pēc zaudējuma cīņā par bronzu sarunā ar žurnālistiem atzina Nauris Miezis.

Nauris Miezis noliedz psiholoģisko vājumu; Lācis i...
Latvijas 3x3 basketbolisti Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo pirmdien cieta zaudējumu Parīzes olimpisko spēļu sacensību cīņā par bronzas medaļām.

Latvijas 3x3 basketbolisti Parīzes olimpisko spēļu bronzas mačā zaudē Lietuvai

Latvijas 3x3 basketbolisti Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo pirmdien cieta zaudējumu Parīzes olimpisko spēļu sacensību cīņā ...

Miezis atzīmēja, ka pamatturnīrā komanda apliecinājusi, ka ir pati labākā. "Domāju, ka arī pēc šī zaudējuma visā turnīrā mums ir labākā bilance, taču mēs palikām bez medaļām," secināja Miezis. "Esmu maksimālists. Vai nu zeltu vai neko. Diemžēl turnīrs nav izdevies. Tā ir laba mācība un pieredze, jaunajiem jau noteikti. Arī man tā ir laba mācība," uzsvēra basketbolists.

Viņš arī noliedza, ka iepriekš izcīnītās uzvaras bijušas tikai pateicoties veiksmīgi iekritušajiem tālmetieniem. "Nav tā, ka mūsu metieni krīt iekšā uz veiksmi. Esam daudz strādājuši un trenējušies, vienkārši šodien nepaveicās. Ja kāds pārmetīs, ka bijām psiholoģiski vāji, tad absolūti nepiekrītu," teica Miezis.

Tikmēr Francim Lācim pirmā olimpisko spēļu pieredze ir bijusi rūgta: "Sports ir nežēlīgs. Žēl, ka pirmā olimpisko spēļu pieredze ir tik rūgta," teica olimpisko spēļu debitants.

"Veiksmīgais pamatturnīrs iedeva mentālo pārliecība, taču arī pretinieki mūs skautoja. Tas, kas sanāca pirmajās spēlēs, pēc tam nesanāca," turpināja Lācis.

Pirms tam pusfinālā latvieši ar rezultātu 14:21 zaudēja Francijai, taču tas neesot ietekmējis noskaņojumu. "Komanda diezgan ātri pielāgojās un koncentrējās nākamajai spēlei. Medaļas joprojām bija mērķis," uzsvēra Lācis.

Pirms trīs gadiem Miezis un Lasmanis kopā ar Edgaru Krūmiņu un Agni Čavaru kļuva par olimpiskajiem čempioniem.