Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Neretniekam un Palladium KJV neizdodas kvalificēties konkūra sacensību finālam
foto: Māris Vancevičs/LOK
Kristaps Neretnieks ar zirgu Palladium KJV Parīzes olimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi

Neretniekam un Palladium KJV neizdodas kvalificēties konkūra sacensību finālam

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu "Palladium KJV" pirmdien Parīzes olimpisko spēļu konkūra sacensību kvalifikācijā nesasniedza finālu.

Neretniekam un Palladium KJV neizdodas kvalificēti...

Maršrutu veicot ar 12 soda punktiem, Neretnieks finišēja 73,66 sekundēs. Ar četriem soda punktiem būtu pieticis kvalifikācijas barjeras pārvarēšanai.

No 7r dalībniekiem otrdien gaidāmajam finālam kvalificējās 30 labākie. Bez soda punktiem maršrutu veica 20 jātnieki un labāko rezultātu - 73,07 sekundes - uzrādīja francūzis Žiljēns Epailārs ar "Dubai du Cedre".

Interesanti, ka sacensībās piedalījās vēl viens Latvijas pārstāvis. Lietuvas jātnieka Andrius Petrova zirgs Linkolns ir no Tērvetes. Lietuvas sportistam gan sacensības beidzās jau pie pirmā šķēršļa, kuru Linkolns nebija gatavs pārvarēt. Petrovs un Linkolns par dalību olimpiskajās spēlēs uzzināja vien neilgu laiku pirms, kad kļuva zināms, ka nevarēs piedalīties Ukrainas sportists. Līdz ar to Lietuvas pārstāvji nebija paguvuši pienācīgi sagatavoties šāda līmeņa sacensībām.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.