RFS un "Auda" uzzinājuši pretiniekus, kas jāpieveic, lai ieklūtu Eirokausu pamatturnīros
foto: Roberts Pūce/Tonybet Virsliga
RFS futbolistiem, pārspējot Andoras komandu, iekļūšana pamatturnīrā būs garantēta.
Futbols
2024. gada 5. augustā, 15:47

RFS un "Auda" uzzinājuši pretiniekus, kas jāpieveic, lai ieklūtu Eirokausu pamatturnīros

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas čempionvienībai futbolā RFS pārvarot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas kārtu, cīņā par vietu pamatturnīrā būs jātiekas ar Bratislavas "Slovan" vai Limasolas APOEL, savukārt "Audai" UEFA Konferences līgā būs iespēja uz Rīgu atvest Varšavas "Legia" vai "Brondby", noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē.

RFS un "Auda" uzzinājuši pretiniekus, kas jāpievei...

RFS UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Andoras vienību "Santa Coloma". Ja izdosies pieveikt andoriešus, rīdzinieki būs nodrošinājuši vismaz dalību UEFA Konferences līgas grupu turnīrā. 

"Slovan" un APOEL cīnās UEFA Čempionu līgas atlases trešajā kārtā un šī pāra zaudētāja nonāks UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. 

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā ar 1:7 zaudēja Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt", tādējādi sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Lai iekļūtu Eiropas līgas pamatturnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta.

Savukārt "Auda", ja UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā pārspēs Kosovas vienību "Drita", "play-off" fāzē tiksies ar kādu vietējo grandu no Polijas vai Dānijas - "Legia" vai "Brondby". 

RFS, ja nepārvarēs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu, Konferences līgas "play-off" kārtā tiksies ar Reikjavīkas "Vikingur" vai Tallinas "Flora".