Latvijas pirmajai olimpiskajai daiļlēcējai Patrikai tomēr neizdodas kvalificēties pusfinālam lēcienos no 10 metru torņa
foto: AFP/Scanpix
Džeja Delanija Patrika ir pirmā Latvijas pārstāve olimpisko spēļu daiļlēkšanas sacensību vēsturē.
Citi sporta veidi

Latvijas pirmajai olimpiskajai daiļlēcējai Patrikai tomēr neizdodas kvalificēties pusfinālam lēcienos no 10 metru torņa

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportiste Džeja Delanija Patrika olimpiskajās spēlēs izcīnījusi 22.vietu daiļlēkšanā no desmit metru torņa.

Latvijas pirmajai olimpiskajai daiļlēcējai Patrika...
Latvijas daiļlēcēja Džeja Delanija Patrika priekšsacīkstēs daiļlēkšanā no desmit metru torņa 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē.

Džeja Delanija Patrika sacenšas Parīzes olimpisko spēļu daiļlēkšanas sacensībās

Latvijas pārstāve Džeja Delanija Patrika sacenšas Parīzes olimpisko spēļu daiļlēkšanas sacensībās no 10 metru torņa.

Pēc pirmā lēciena Patrika ar 63,00 punktiem ieņēma augsto astoto vietu, pēc otrajā lēcienā pievienotajiem 40,00 punktiem noslīdēja uz 23. vietu, trešajā lēcienā iegūtie 55,50 punkti Latvijas pārstāvei ļāva pakāpties uz 20.pozīciju, ceturtajā lēcienā pievienotie 59,20 punkti jau deva 18. vietu kopvērtējumā, bet noslēdzošajā lēcienā iegūtie 41,60 punkti lika atkāpties četras ailītes zemāk. Pusfinālam kvalificējās 18 labāko rezultātu īpašnieces.

Patrika, kura ir pirmā Latvijas pārstāve olimpisko spēļu daiļlēkšanas sacensību vēsturē, šogad pasaules čempionātā ieņēma 21. vietu, bet Eiropas čempionātā sasniedza finālu un finišēja septītajā pozīcijā.

Pārliecinoši labāko rezultātu kvalifikācijā - 421,25 punkti - sasniedza ķīniete Cjaņa Hunčana, kurai ar 382,15 punktiem sekoja tautiete Čeņa Juisji. Trešā ar 324,90 punktiem bija kanādiete Kaeli Makeja, bet lai iekļūtu pusfinālā bija nepieciešami vismaz 277 punkti.

Divas no Latvijas olimpiskajām medaļu cerībām Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova izbauda lieliskos apstākļus pludmales volejbolam Parīzē, kur sacensības notiks pašā Eifeļa torņa pakājē. Tikmēr Džeja Delanija Patrika gatavojas Latvijas debijai vēl nepārstāvētā olimpiskajā sporta veidā - daiļlēkšanā.

Graudiņa, Samoilova un daiļlēcēja Patrika gatavojas saviem olimpiskajiem startiem

Divas no Latvijas olimpiskajām medaļu cerībām Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova izbauda lieliskos apstākļus pludmales volejbolam Parīzē, kur sacensības ...

Pusfināls un finālsacensības, kurām kvalificēsies 12 labākās sportistes, norisināsies rīt.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.