Vīriešu bars Krimā piekauj Eiropas un Krievijas čempionu boksā Dmitriju Dvali, izsitot viņam aci; pirms tam šis bars sita puiku
Piekautais Dmitrijs Dvali (ekrānuzņēmums no "Telegram")
Citi sporta veidi

Vīriešu bars Krimā piekauj Eiropas un Krievijas čempionu boksā Dmitriju Dvali, izsitot viņam aci; pirms tam šis bars sita puiku

Sporta nodaļa

Jauns.lv

23 gadus vecais Krievijas un Eiropas boksa čempions Dmitrijs Dvali tika piekauts un guvis smagas traumas Krievijas anektētas Krimas pilsētā Feodosijā, mēģinot aizstāvēt kādu jaunieti, kuru sita un spārdīja vīriešu bars.

Vīriešu bars Krimā piekauj Eiropas un Krievijas če...

Dvali treneris Ivans Ščoloks stāstīja aģentūrai “RIA Novosti”, Dvali bija atbraucis, lai Krimā vadītu jauno sportistu apmācību, bet 28. jūlija rītā guva smagas traumas, kad mēģināja aizstāvēt kādu nepazīstamu jaunieti, kuru sita vīriešu bars. Treneris teica, ka uzbrucēji bija gados jauni, sportiska paskata vīrieši, kamēr paša boksera svars ir tikai 54 kilogrami.

Bokseris un viņa biedrs tajā rītā atgriezās viesnīcā pēc skriešanas, kad redzēja, ka vairāki cilvēki piekauj jaunieti. Baidoties par jaunieša dzīvību, vispirms piesteidzās Dvali draugs, pēc tam viņš pats, un pēc asas vārdu apmaiņas vīrieši sāka viņus sist. 

Vietējie mediji vēsta, ka jaunieti bija situši un spārdījuši apmēram astoņi (citur vēsta — pat 15) vīrieši, bet boksa čempionam salauza degunu, izsita vienu aci un traumēja otru aci, savukārt Dvali draugam salauza roku. Dvali brālis apgalvoja, ka sitējiem palīdzējuši arī netālās iestādes esošie apsargi.
Ziņo, ka četri uzbrucēji aizturēti, bet vairāki bija mēģinājuši piedāvāt cietušajiem naudu, lai izvairītos no kriminālatbildības.

Tā kā Krievijas sportistiem, par spīti sankcijām, ir atļauts piedalīties starptautiskajās boksa sacensības, 2023. gadā Taškentā Dvali izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu, bet šogad Belgradā — Eiropas čempiona titulu svara kategorijā līdz 54 gadiem. Krievijas mediji vēsta, ka viņam bija visas izredzes piedalīties nākamajās vasaras olimpiskajās spēlēs, ja agresorvalsts tur tiktu pielaista. Tagad izskatās, ka viņa karjera ir beigusies.