Soļotājs Pintado izcīna Ekvadorai pirmo medaļu Parīzē
foto: STT-Lehtikuva/Sipa USA/ Vida Press
Braiens Daniels Pintado.
Citi sporta veidi

Soļotājs Pintado izcīna Ekvadorai pirmo medaļu Parīzē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ekvadoras soļotājs Braiens Daniels Pintado ceturtdien triumfēja Parīzes olimpisko spēļu sacensībās 20 kilometru distancē.

Soļotājs Pintado izcīna Ekvadorai pirmo medaļu Par...

Ekvadorai šī ir vien ceturtā olimpiskā zelta medaļa vēsturē - iepriekš 1996. gadā Atlantā zeltu 20 kilometru soļošanā izcīnīja Džefersons Peress, bet Tokijā zelts bija riteņbraucējam Rihardam Karapasam un svarcēlājai Neisī Dahomesai. Cita kaluma medaļas Ekvadorai ir vien divas - 2008. gadā Pekinā Peresam bija sudrabs, bet 2021. gadā visu laiku veiksmīgākās olimpiskās spēles papildināja Tamaras Salasaras sudrabs svarcelšanā.

29 gadus vecais ekvadorietis, kurš pērn pasaules čempionātā izcīnīja sudrabu 35 kilometros, olimpisko distanci veica vienā stundā, 18 minūtēs un 55 sekundēs, sagādājot savai valstij pirmo medaļu Parīzē.

Sudraba godalgu izcīnīja brazīlietis Kaju Oliveira de Sena Bonfims no Brazīlijas, kurš no čempiona atpalika 14 sekundes, bet vēl divas sekundes vēlāk finosēja bronzas medaļas īpašnieks Alvaro Martins no Spānijas.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.