Švjonteka grauj un pārliecinoši sasniedz trešo kārtu; arī citas favorītes uzvar
foto: Oscar J Barroso/AFP7/Shutterstock/ Vida Press
WTA ranga līdere Iga Švjonteka ir sieviešu vienspēļu galvenā favorīte.
Citi sporta veidi

Švjonteka grauj un pārliecinoši sasniedz trešo kārtu; arī citas favorītes uzvar

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pasaules pirmā rakete tenisā poliete Iga Švjonteka pirmdien Parīzes olimpisko spēļu turnīrā svinēja graujošu uzvaru otrajā kārtā un iekļuva astotdaļfinālā.

Švjonteka grauj un pārliecinoši sasniedz trešo kār...

Otrās kārtas mačā Polijas tenisiste ar 6-1, 6-1 sagrāva mājinieci Diānu Parī (WTA 59.) un trešdien astotdaļfinālā tiksies ar ķīnieti Vanu Sjijui (WTA 52.), kura otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-1 pārspēja Diānu Šnaideri (WTA 24.) no Krievijas.

Astotdaļfinālu pirmdien sasniedza arī ar ceturto numuru izsētā itāliete Jasmīne Paolīni (WTA 5.), ar sesto numuru izliktā Džena Cjiņveņa (WTA 7.) no Ķīnas, un turnīra devītā rakete čehiete Barbora Krejčīkova (WTA 10.).

Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un Kolumbijas tenisistes Kamilas Osorio 2024.gada vasaras olimpisko spēļu tenisa turnīra pirmās kārtas spēle.

Aļona Ostapenko pret Kamilu Osorio aizvada Parīzes olimpisko spēļu pirmās kārtas spēli

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko Parīzes olimpisko spēļu pirmās kārtas spēlē spēkojas ar kolumbieti Kamilu Osorio.

Olimpisko spēļu turnīrā piedalās 64 tenisistes, čempioni noskaidrojot sešās kārtās. Kortos, kuros norisinās turnīrs, Ostapenko 2017. gadā kļuva par "French Open" čempioni.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.