Par Putina aizstāvēšanu RFS spēlētāja mamma paliek bez futbola; sportisti pagaidām bez soda
foto: Sanita Ieva Sparāne/TonyBet virslīga
Gļebs Žaleiko.
Futbols
2024. gada 26. jūlijā, 19:32

Par Putina aizstāvēšanu RFS spēlētāja mamma paliek bez futbola; sportisti pagaidām bez soda

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

RFS futbolista Gļeba Žaleiko mātei Marinai Ščerbakovai ir piemērots pagaidu liegums piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Par Putina aizstāvēšanu RFS spēlētāja mamma paliek...

28. jūnijā Latvijas pēc spēka otrās līgas mačā starp RFS otro komandu un "Leevon"/PPK tribīnēs notika incidents, kurā, iespējams, Žaleiko māte pretinieku komandas līdzjutējiem likusi pamest stadionu, nosaukusi viņus par fašistiem un piesaukusi Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, sakot, ka viņš, atbraucot uz Latviju, pirmos nošaus šos līdzjutējus. Noprotams, ka tā bijusi viņas atbildes reakcija uz līdzjutēju izkliegtajiem saukļiem, kuros gānīts Putins.

Izvērtējot pieejamo informāciju, LFF Ētikas komiteja par attiecīgo incidentu ierosinājusi iespējamo ētikas pārkāpumu disciplinārlietu. Visi pašlaik pieejamie ar incidentu saistītie materiāli, tai skaitā iesaistīto pušu paskaidrojumi, ir nodoti vērtēšanai atbildīgajām instancēm.

Turpinot lietas izskatīšanu, LFF Ētikas komiteja ir sākusi papildu materiālu apkopošanu, kas arīdzan nonāks tiesībsargājošo organizāciju rīcībā. Uz lietas izskatīšanas laiku LFF Ētikas komiteja incidentā iesaistītajai personai Marinai Ščerbakovai piemērojusi liegumu piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs.

Kā vietnē "X" vēsta liecinieki, pēc tam konfliktā iesaistījies arī Žaleiko un cits RFS futbolists Krievijā dzimušais, bet Somiju pārstāvošais Adams Marhijevs, pievienojoties futbolista mātes paustajam. Žaleiko gan divos atsevišķos paziņojumos noliedzis, ka būtu izteicis atbalstu Krievijai vai kādu nosaucis par fašistu vai nacistu, viņš tikai esot aizstāvējis māti.

LFF pievērsa uzmanību notikušajam tikai nepilnu mēnesi vēlāk pēc notikušā.