Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Uzzini, kā atlēti dzīvo uz olimpiskā kruīza kuģa pasaules otrā malā
foto: REUTERS/SCANPIX
Netālu no Teahupo'o, Taiti, redzams kruīza kuģis Aranui 5, kurā uzturēsies daži sportisti, kas piedalīsies 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs sērfošanā.
Sporta zvaigznes

Uzzini, kā atlēti dzīvo uz olimpiskā kruīza kuģa pasaules otrā malā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

48 sērfotāji ieradušies Taiti, kur notiks sērfošanas sacensības. Viņu naktsmājas atšķirībā no Parīzes atlētiem ir kruīza kuģis. Ar savu pirmo iespaidu par kuģi “Aranui 5” dalījās sērfotājs Kanoa Igaraši.

Uzzini, kā atlēti dzīvo uz olimpiskā kruīza kuģa p...

Japāņu izcelsmes amerikāņu sērfotājs Kanoa Igaraši 2020. gadā Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudrabu. Igaraši savā "TikTok" video parāda visas ērtības, kas viņiem ir piedāvātas uz kuģa, tostarp diennakts ēdamzāli, aktivitāšu centru ar galda futbolu un galda tenisu, ūdens slidkalniņu un suvenīru veikalu. Uz kruīza kuģa ir arī tetovēšanas salons. Igaraši demonstrē arī savu plašo kajīti, ko nosauca par labāko vietu uz kruīza kuģa.

@kanoaigarashi i think our athlete village in tahiti is better than the actual one in paris 😅 #olympics #athletevillage #surf ♬ original sound - Kanoa Igarashi

Viņš parāda arī liela izmēra gultu ar olimpisko pārsegu. Tās nav tās pašas no kartona kastēm taisītās gultas, kurās guļ olimpiskās pilsētiņas atlēti. Jau tika ziņots, ka Austrālijas ūdenspolo komandas dalībniece Tillija Kearna (Tilly Kearns) savā “Instagram” profilā publicējusi video, kur padalījās ar to, kā viņai pagāja pirmā nakts, guļot no kartona kastēm taisītā gultā. Viņa pateica, ka tā ir "cieta kā akmens".  

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā.

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā.

Saskaņā ar “Aranui 5” mājas lapu, kuģis var uzņemt aptuveni 230 pasažierus. Uz tā ir 103 kajītes, spa un sporta zāle. Teahupo zvejnieku ciemats un pludmale atrodas piecu minūšu prāmja braucienā no kruīza kuģa. Vairāki komentētāji zem sportista video ir izteikušies, ka labprāt būtu Taiti uz kruīza kuģa nekā Parīzē olimpiskajā ciematā.

Taiti ir Francijas aizjūras teritorijas Franču Polinēzijas sala, kas atrodas Klusā okeāna dienvidos. Taiti atrodas 15 700 kilometru attālumā no Parīzes, kas ir visu laiku tālākais punkts no olimpisko spēļu mājvietas, kur jebkad norisinājušās sacensības. Līdzšinējais lielākais attālums bija 1956. gada spēlēs, kad Melburnas spēļu jāšanas sporta sacensības norisinājās nepilnus 15 600 kilometrus attālumā esošajā Stokholmā. Šāds lēmums toreiz tika pieņemts ar mērķi rūpēties par dzīvnieku veselību un nelikt doties pāri okeānam, jo vairums dalībnieku bija no Eirāzijas.