Olimpiskā čempione regbijā-7 Fidži vēlreiz atspēlējas un nopelna pusfinālu pret DĀR
foto: ZUMAPRESS.com
Fidži ar 19:12 pieveica Franciju.
Citi sporta veidi
2024. gada 25. jūlijā, 23:20

Olimpiskā čempione regbijā-7 Fidži vēlreiz atspēlējas un nopelna pusfinālu pret DĀR

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Tokijas olimpisko spēļu čempionvienība Fidži Parīzes olimpisko spēļu vīriešu regbija-7 turnīra pusfinālā tiksies ar Austrāliju, bet Francija - ar DĀR.

Olimpiskā čempione regbijā-7 Fidži vēlreiz atspēlē...

Fidži vēlreiz šajā turnīrā atspēlējās, uzvarot Īriju ar 19:15 (7:10). Josefo Baleivairiki jau pirmajā minūtē piezemēja bumbu Īrijas ieskaites laukumā un Jovane Teba iesita realizāciju, taču īri atbildēja ar trim piezemējumiem, otrā puslaika sākumā panākot vadību ar 15:7. Fidži atspēlējās ar diviem piezemējumiem un realizācijas sitienu.

Pusfinālā Fidži preitniece būs Austrālija, kas ar 18:0 (10:0) pieveica ASV.

Ceturtdaļfinālā DĀR ar 14:7 uzvarēja Jaunzēlandi, visus punktus abām komandām gūstot pirmajā puslaikā. Uzvarētājiem ar vienu piezemējumu un diviem realizācijas sitieniem izcēlās Tristans Leidss.

Mājinieki francūži ar 26:14 (21:0) apspēlēja Argentīnu, divus piezemējumus veicot Āronam Grandidjē, un pusfinālā tiksies ar DĀR.

Cīņā par 9.-12.vietu Samoa ar 42:7 (14:7) sagrāva Japānu, un Kenija pagarinājumā ar 19:14 (0:7, 14:7) pieveica Urugvaju. Uzvarētāji spēlēs par devīto, bet zaudētāji - par 11. vietu. Izšķirošās spēles tiks aizvadītas sestdien.

Olimpiskajā turnīrā piedalās 12 izlases, kas bija sadalītas trīs apakšgrupās. Izslēgšanas spēļu turnīrā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās komandas un divas labākās trešo vietu ieguvējas. Regbijs-7 olimpisko spēļu programmā ir iekļauts tikai kopš 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Gan Riodežaneiro, gan Tokijas olimpiskajās spēlēs par čempioniem kļuva Fidži regbisti.