Rīgā atklāj Latvijai vēsturisko pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu (foto: Mārtiņš Ziders)

Latvija uzņem vēsturisko pasaules rallija čempionāta posmu; atklāšanā automašīnu parāde Rātslaukumā

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, ...

Citi sporta veidi
2024. gada 18. jūlijā, 18:31

FOTO, VIDEO: iespaidīga sacīkšu automašīnu parāde Rātslaukumā pirms Latvijai vēsturiskā pasaules rallija čempionāta posma

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ceturtdien Rīgā atklāts Latvijā pirmais pasaules rallija čempionāta posms, un atklāšanas ceremonijā Rātslaukumā interesenti varēja vērot gaidāmo sacensību dalībnieces uz četriem riteņiem.

FOTO, VIDEO: iespaidīga sacīkšu automašīnu parāde ...

Pēc atklāšanas ceremonijas tika dots ceremoniālais starts, kam sekoja visu dalībnieku parādes brauciens Vecrīgā, foto pie Brīvības pieminekļa un brauciens cauri Rīgai un Biķernieku trasi, kur tiks aizvadīts pirmais ātrumposms.

Latviju sacensībās pārstāvēs trīs ekipāžas - Mārtiņš Sesks/Renārs Francis ("Ford Puma Rally1 Hybrid"), Matīss Mežaks/Arnis Rpnis ("Škoda Favia Evo") un Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds ("Škoda Fabia RS").

Kopā ekipāžām Latvijā būs jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.