Mārtiņš Blūms gatavojas aizstāvēt Latvijas čempiona titulu riteņbraukšanā pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm
foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Blūms (nr.7) kalnu divriteņu sacensībās III Eiropas spēlēs Krinica-Zdroj pilsētā Polijā.
Citi sporta veidi
2024. gada 16. jūlijā, 16:59

Mārtiņš Blūms gatavojas aizstāvēt Latvijas čempiona titulu riteņbraukšanā pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Mārtiņš Blūms pirms došanās uz Parīzes olimpiskajām spēlēm centīsies aizstāvēt Latvijas čempiona titulu kalnu riteņbraukšanā, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Mārtiņš Blūms gatavojas aizstāvēt Latvijas čempion...

Šajā nedēļas nogalē Ogrē norisināsies Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB saīsinātajā (XCC), kā arī olimpiskajā krosā (XCO). Lai veicinātu vēl augstākas konkurences sacensības, LRF apvienojusi spēkus ar kolēģiem Lietuvā, pēc vairāku gadu pārtraukuma izveidojot apvienoto čempionātu. Pirmo gadu sacensības notiks divu dienu garumā. Tāpat kā pērn, arī šogad pasākuma risināsies Ogres Zilajos kalnos izveidotajā trasē.

Sestdien, 20. jūlijā, norisināsies Latvijas pirmais MTB saīsinātā krosa čempionāts. Sacensībās Latvijas čempioni tiks noskaidroti kopumā astoņās vecuma un meistarības grupās. Pirmais brauciens gaidāms plkst.16. Tikmēr čempionāta kulminācijas diena būs svētdien, 21.jūlijā. Sacensības norisināsies no plkst.11, bet elites un U-23 vecuma grupā starts būs plkst.16.

Kļuvis zināms, ka savu dalību čempionātā vien nedēļu pirms gaidāmā starta Parīzes olimpiskajās spēlēs aizvadīs Blūms. Cēsniekam šī būs pēdējā pārbaude pirms četrgades nozīmīgākā starta, kā arī iespēja nopelnīt UCI Pasaules ranga punktus.  Tāpat dalību apstiprinājuši arī tādi ļoti zināmi pašmāju riteņbraucēji kā Lauris Purniņš, Rainers Zviedris, Nauris Zviedris, Edgars Ābols, Jēkabs Vītols, Kristers Celitāns un citi.T