Foto: Mongolijas Parīzes olimpisko spēļu tērpi uzspridzina internetu
foto: instagram/michelamazonka
Mongolijas sportistu tērpi demonstrē mongoļu tradīciju un kultūras bagātību.
Citi sporta veidi
2024. gada 16. jūlijā, 16:55

Foto: Mongolijas Parīzes olimpisko spēļu tērpi uzspridzina internetu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/CNN

Internets ir izvēlējies savu iecienītāko valsts formas tērpu gaidāmajās Parīzes 2024. gada olimpiskajās spēlēs.

Foto: Mongolijas Parīzes olimpisko spēļu tērpi uzs...

Mongolijas atklāšanas un noslēguma ceremonijas tērpi, kas ietver sarežģīti izšūtas vestes, kroku halātus un aksesuārus, iedvesmojoties no tradicionālajiem tērpiem, kopš to atklāšanas pagājušajā nedēļā ir "uzspridzinājuši" sociālos medijus. 

Dizainus izstrādājis "Michel&Amazonka", kas ražo modes un valkāšanai gatavus apģērbus, kas "izpauž mongoļu tradīciju un kultūras bagātību”. Dizainos ir iekļautas nacionālās zilās, sarkanās un baltās krāsas, kā arī dažādi tradicionāli raksti un motīvi, tostarp simbols “Soyombo”, kas redzams valsts karogā. Tērpos ir arī ar Parīzi un spēlēm saistīti motīvi, proti, Eifeļa tornis un Olimpiskā uguns. 

Sieviešu sportistu tērpos ir svinīgi auskari un izšūtas somas, savukārt vīriešu karognesēji valkā loka šaušanas cepuri, jostu un tradicionālos mongoļu zābakus. Saskaņā ar Mongolijas Nacionālās olimpiskās komitejas datiem, katra tērpa izgatavošana prasīja vidēji 20 stundas.

Formas ir piesaistījušas uzmanību sociālajos medijos, īpaši TikTok, kur modes un sporta komentētāji aplaudē dizainiem. "Viņi tikko uzvarēja olimpiskajās spēlēs, pirms tās pat sākās," sacīja stila rakstnieks Raiens.

Savukārt vēl citā TikTok videoklipā, kas skatīts gandrīz 300 000 reižu, austrāliešu lietotājs Bī Džeimisone sacīja: "Detaļas ir patiešām skaistas... izskatās, ka viss ir patiešām labi pārdomāts." 

"Michel&Amazonka", kuru dibināja māsas Mišela Čoigaala un Amazonka Čoigaala, iepriekš izstrādāja Mongolijas komandas tērpus 2022. gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm un 2020. gada Tokijas vasaras olimpiskajām spēlēm, kurās valsts izcīnīja vienu sudraba un trīs bronzas medaļas.