Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lietuvas delegācija olimpiskajās spēlēs būs krietni lielāka nekā Latvijai
foto: ZUMAPRESS.com
Viena no Lietuvas lielākajām cerībām Parīzē - pasaules rekordists diska mešanā Mikols Alekna.
Citi sporta veidi

Lietuvas delegācija olimpiskajās spēlēs būs krietni lielāka nekā Latvijai

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lietuvu Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs ap 50 sportistu, informēja Izglītības, zinātnes un sporta ministrijā.

Lietuvas delegācija olimpiskajās spēlēs būs krietn...

Trešdien ceremonijā, kurā piedalījās Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte un izglītības, zinātnes un sporta ministre Radvila Morkūnaite-Mikuļēniene, sportisti svinīgi tika pavadīti uz olimpiskajām spēlēm.

Lietuva sūta ap 50 sportistu komandu, kas startēs 13 olimpiskajos sporta veidos, piemēram, peldēšanā, airēšanā, vieglatlētikā, riteņbraukšanā, cīņā, modernajā pieccīņā. Pirmo reizi Lietuva olimpiskajās spēlēs būs pārstāvēta pludmales volejbolā un olimpiskajā jāšanas sportā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Latviju Parīzē pārstāvēs 29 sportisti, kuris sacentīsies 14 sporta veidos. Abu Baltijas valstu basketbola izlases bija vienas uzvaras attālumā no dalības olimpiskajās spēlēs, tomēr kvalifikācijas finālmačā latvieši zaudēja Brazīlijai, bet lietuvieši - Puertoriko. Uzvaras gadījumā delegācijas būtu par 12 sportistiem lielākas.

Premjerministre Šimonīte sacīja, ka lietuviešiem vienmēr ir jāatbalsta un jālepojas ar saviem olimpiskajiem sportistiem, un valsts cer uz labākajiem rezultātiem.

2024. gada vasaras olimpiskās spēles Parīzē notiks no 26. jūlija līdz 11. augustam. Šimonīte sacīja, ka dosies tikai uz noslēguma ceremoniju Francijā. Tikmēr Igauniju Parīzē pārstāvēs 25 sportisti 14 sporta veidos.