Vingegords ātrākais "Tour de France" 11. posmā
foto: ZUMAPRESS.com
Pēdējo divu gadu "Tour de France" čempions Dānijas riteņbraucējs Jonass Vingegords.
Futbols
2024. gada 11. jūlijā, 00:13

Vingegords ātrākais "Tour de France" 11. posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Dānijas riteņbraucējs Jonass Vingegords trešdien uzvarēja prestižā velobrauciena "Tour de France" 11. posmā, kamēr Latvijas sportisti Krists Neilands un Toms Skujiņš ierindojās attiecīgi 59. un 60. pozīcijā.

Vingegords ātrākais "Tour de France" 11. posmā...

Trešdien riteņbraucēji mēroja 211 kilometrus, pārvarot sešus kategorizētos kāpumus. Pēdējā braucienā lejup no kalna par uzvaru posmā cīnījās Vingegords ("Visma| Lease a Bike") un slovēnis Tadejs Pogačars ("UAE Team Emirates"), un tikai finiša spurtā par pusriteņa tiesu uzvaru izcīnīja Dānijas sportists.

Abi pirmo divu vietu īpašnieki distanci veica četrās stundās un 58 minūtēs, bet trešais finišēja beļģis Remko Evenpūls ("Soudal Quick-Step"), atpaliekot 25 sekundes. Gan Neilands ("Israel - Premier Tech"), gan Skujiņš ("Lidl-Trek") finišu sasniedza kopā ar grupu, kas piekāpās 25 minūtes un 17 sekundes.

Kopvērtējumā pirmo vietu joprojām saglabā Pogačars, kurš iekrājis minūti un sešas sekundes lielu pārsvaru pār Evenpūlu, bet trešajā pozīcijā, zaudējot minūti un 14 sekundes, atrodas Vingegords. Skujiņš kopvērtējumā ieņem 36. vietu, piekāpjoties 49 minūtes un 14 sekundes, bet Neilands, zaudējot stundu 15 minūtes un 24 sekundes, atrodas 59. vietā. 

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus. Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi. Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.