"Grobiņa"/LFS izcīna trešo uzvaru pēc kārtas; RFS papildinās ar vienu no "Liepājas" līderiem
foto: Andris Grīnbergs/TonyBet virslīga
"Grobiņa" pirmo reizi vēsturē Virslīgā uzvarējusi trīs spēles pēc kārtas.
Futbols

"Grobiņa"/LFS izcīna trešo uzvaru pēc kārtas; RFS papildinās ar vienu no "Liepājas" līderiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Grobiņa"/LFS pirmdien Liepājā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 22. kārtas noslēdzošajā mačā izcīnīja uzvaru.

"Grobiņa"/LFS izcīna trešo uzvaru pēc kārtas; RFS ...

Grobiņas vienība savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms", tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas. Pirmā puslaika izskaņā laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Devids Dobrecovs, kurš raidīja bumbu pretinieku vārtos no asa leņķa. Pamatlaika pēdējā minūtē Dobrecovs otro reizi mačā nogādāja bumbu tukumnieku vārtos, šoreiz izceļoties ar precīzu sitienu pēc Markusa Kruglauža piespēles. Kompensācijas laikā pie otrās dzeltenās kartītes mačā tika Kruglaužs, atstājot laukuma saimniekus mazākumā mača pēdējās minūtēs. Neilgi pēc Kruglauža došanās prom no laukuma "Tukums 2000"/"Telms" tika pie stūra sitiena, kas noslēdzās ar mājinieka Antona Tumanova bumbas raidījumu savos vārtos.

Virslīgas debitantiem Grobiņai šī bija trešā uzvara pēc kārtas, iepriekšējās kārtās tika pieveiktas tabulā augstāk esošās "Auda" un "Daugavpils".

Piektdien RFS savā laukumā ar 7:0 sagrāva "Jelgavu", bet sestdien "Auda" mājās ar 0:1 zaudēja "Valmierai". Svētdien "Metta" ar 3:2 pieveica "Daugavpili" un "Riga" ar 3:0 - "Liepāju". Turpinājumā virslīgā paredzēts 11 dienu pārtraukums, kura laikā notiks Eirokausu un Latvijas kausa dueļi.

Līdere ar 56 punktiem 22 spēlēs ir RFS, 49 punkti ir "Riga" komandai, bet 43 punkti - "Valmierai". 34 punkti ir "Daugavpilij", 25 punkti - "Audai" un "Grobiņai"/LFS, bet 22 punktus izcīnījušas "Tukums 2000"/"Telms" un "Metta" komandas. 16 punktus guvusi "Jelgava" un 15 punktus - "Liepāja".

Vēl pirmdien Virslīgas līdervienība RFS pavēstīja, ka sastāvu papildinājis gruzīnu pussargs Luka Sailagadze, kurš šo sezonu kā "Liepājas" kapteinis.

25 gadus vecais futbolists 2022. gadā kopā ar "Valmieru" izcīnīja Latvijas čempiontitulu, bet pēc tam viņš atgriezās dzimtenē, kur "Saburtalo" komandas rindās Gruzijas čempionātā 32 mačos atzīmējās ar desmit precīziem sitieniem. Šosezon Silagadze atgriezās Latvijā un pievienojās "Liepājai". Sezonas pirmajā pusē Gruzijas futbolists 21 spēlē guva trīs vārtus.

Kopā Silagadze Latvijas futbola virslīgā aizvadījis 94 mačus, kuros iekrājis 13 vārtus un 13 rezultatīvas piespēles.

RFS trešdien sāks Čempionu līgas kvalifikāciju, pirmās kārtas mačā savā laukumā tiekoties ar Ziemeļīrijas komandu "Larne".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.