Džordžs Rasels uzvar Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācijā
foto: ZUMAPRESS.com
Džordžs Rasels.
Citi sporta veidi

Džordžs Rasels uzvar Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Mercedes" britu piloti Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons sestdien ieņēma pirmās divas vietas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācijā, pirmo vietu izcīnot Raselam.

Džordžs Rasels uzvar Lielbritānijas "Grand Prix" k...

Rasels apli veica minūtē un 25,819 sekundēs, bet Hamiltons bija otrais ar laiku minūte un 25,990 sekundes, sagādājot britu pilotiem pirmo dubultuzvaru Lielbritānijas "Lielās balvas" izcīņā kopš 1968. gada. Arī trešo vietu ieņēma mājinieks "McLaren" pilots Lendo Noriss, kurš trasi trešajā kvalifikācijas kārtā veica minūtē un 26,030 sekundēs.

No ceturtās vietas sacensības svētdien sāks sacensību kopvērtējuma līderis nīderlandietis Makss Verstapens (1:26,203), no piektās - "McLaren" braucējs Oskars Piastri (1:26,237), bet no sestās - Niko Hilkenbergs no "Haas" (1:26,338). Septīto vietu ieņēma Karloss Sainss ("Ferrari"), astoto - Lenss Strols ("Aston Martin"), devīto - Aleksandrs Albons ("Williams") un desmito - Fernando Alonso ("Aston Martin").

No 11. vietas sacensības svētdien uzsāks otrs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, bet no 19.vieta - Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, kurš kvalifikācijā veica vien piecus apļus.

Pirms kvalifikācijas trešajos treniņbraucienos ātrākais bija Rasels, kurš apsteidza Hamiltonu un Norisu, bet Verstapens ieņēma piekto vietu.

Lielbritānijas "Grand Prix" sacīkstes tiks aizvadītas svētdien. Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 237 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 156 punktiem ieņem Noriss, bet trešais ar 150 punktiem ir Leklērs. Sainsam ir 135 punkti, bet 118 punktus ir sakrājis Peress. Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.