Brazīlija saņemas uz otro puslaiku un izbeidz Filipīnu olimpisko sapni
foto: EPA/Scanpix
Brazīlijas izlases līderis Brunu Kaboklu.
Basketbols

Brazīlija saņemas uz otro puslaiku un izbeidz Filipīnu olimpisko sapni

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Brazīlijas vīriešu basketbola izlase sestdien Rīgā kā pirmā iekļuva Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā.

Brazīlija saņemas uz otro puslaiku un izbeidz Fili...

Brazīlija ar 71:60 (12:22, 15:11, 24:6, 20:21) pieveica Filipīnas.

Mača pirmajā puslaikā krietni pārliecinošāk darbojās Filipīnu basketbolisti, bet puslaika izskaņā brazīliešiem izdevās samazināt deficiītu līdz sešiem punktiem. Puslaika pārtraukumā Brazīlija krietni uzlaboja spēli aizsardzībā un spēja ierobežot arī līdz šim Rīgā neapturamo Džastinu Braunliju, liekot uzbrukuma noslēgšanu vairāk uzņemties citiem spēlētājiem, kuri nebija tik sekmīgi.

Uzvarētāju labā 15 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Brunu Kaboklu, 13 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles - Marselinju Uertass, bet desmit punktus un deviņas atlēkušās bumbas - Lukass Diass.

Filipīnām 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Braunlijs, 13 punktus guva Dvaits Ramoss, bet pa desmit punktiem guva Kristians Jeimars Peress un Jūns Mars Fahardo, kura kontā aŗi desmit atlēkušās bumbas. Filipīnām pusfināla spēlē nevarēja palīdzēt viens no komandas līderiem 22 gadus vecais Kajs Soto, kurš Latvijai iemeta 18 punktus, bet mačā pret Gruziju jau otrā ceturdaļā pēc pretinieku rupjības bija spiests laukumu pamest. Viņa iztrūkums krietni patraucēja Filipīnām.

Interesanti, ka filipīnieši nemaz nebija cerējuši Rīgā aizspēlēties līdz pusfinālam un bija jau nopirkuši biļetes mājup pēc grupu turnīra spēlēm. FIlipīnieši gatavoties turnīram sāka vien jūnija pēdējā dekādē, jo izlases galvenais uzdevums ir gatavoties Āzijas čempionātam.

Plkst.19 otrā pusfinālā "Arēnā Rīga" tiksies Latvija un Kamerūna, tiešraidē spēli pārraidot televīzijas kanālam TV6.

Pusfināla maču uzvarētāji svētdien cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.